Reido metu Klaipėdoje – septyniolika pažeidimų

Antradienio rytą Taikos prospekte pareigūnams vykdant reidą užfiksuota septyniolika pažeidimų. Taip pat tikrintas automobilių, paspirtukų, dviračių vairuotojų, pėsčiųjų elgesys keliuose.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė informavo, kad reidas buvo skirtas A juostos pažeidimų prevencijai.

„Per mažiau nei porą valandų užfiksuota 17 tokio pobūdžio pažeidimų. Vairuotojams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 str. pirmą dalį, jiems gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų. Per priemonę taip pat tikrintas vairuotojų blaivumas, vykdyta chuliganiško vairavimo, pareigų pėstiesiems vykdymo, dviračių ir el. paspirtukų eismo saugumo bei kitų Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų vykdymo kontrolė“, – nurodė A. Kažukauskienė.

Primenama, kad A juosta važiuojančius automobilius Klaipėdoje nuolat fiksuoja tam tikruose ruožuose įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

„Kamerų vieta kartkartėmis keičiama, todėl likti nepastebėtam ir išsisukti tikimybė yra labai maža. „Klaipėdos keleivinio transporto“ duomenimis, 2023 m. vaizdo stebėjimo kameromis uostamiestyje buvo užfiksuoti 6 833, 2022 m. – 7 564, o 2021 m. – 11 168 tokio pobūdžio pažeidimai“, – informavo A. Kažukauskienė.

„Klaipėdos keleivinio transporto“ direktoriaus Gintaro Neniškio teigimu, viešajame transporte per metus įvyksta apie 50 incidentų, per kuriuos autobusams stabdant susižaloja keleiviai.

„Apie 10–15 proc. jų įvyksta A juostose – turėdami važiavimo prioritetą, autobusų vairuotojai jose natūraliai pagreitina važiavimo greitį, todėl netikėti A juostų pažeidėjų veiksmai, galintys išprovokuoti staigų stabdymą, yra labai pavojingi“, – sakė G. Neniškis.

KET 181 punkte numatyta, kad kelyje, pažymėtame kelio ženklu „Eismo juosta maršrutiniam transportui“ ir raide „A“, važiuoti ne maršrutinėms transporto priemonėms yra draudžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GGG

GGG portretas
Kiek reikia turėti naglumo? Atėmė viena eismo juosta proteguojant savo verslą, dėl to begaliniai kamščiai, ir padidinta tarša, dar statyto kameras ir samdo policija, gal jums piketa suorganizuoti prie autobuso parko ar savivaldybės...

To to tas

To to tas portretas
Manto gatveje dviraciu takas kartu su autobusu juosta is abeju pusiu. O per saligatvi vazioti draudziama. Tik pestiesiems. Pakelk galva paziirek zenklus o ne raudonu plytu juosta kur pazymeta tik pestiesiems.

to-TAS

to-TAS portretas
KVAILI, ten yra dviratininkų takai , jie raudonos spalvos. Ar iš Mėnulio nukritai, ar protiškai atsilikęs, kad nežinai to?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių