Rudenį klaipėdiečiams – didesni mokesčiai

Savivaldybės valdininkai ir namų valdos kurpia planus, kaip nuo rudens klaipėdiečius apkrauti dar didesniais mokesčiais.

„Į mus kreipėsi daugiabučių namų administratoriai, kad jiems nebeužtenka surenkamo administravimo mokesčio. Jie kreipėsi, tai turėjome kažką paruošti“, – teigė savivaldybės Butų ūkio ir energetikos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Ramanauskas.

Taip gimė sprendimo projektas, kuriuo norima padidinti namų valdoms klaipėdiečių mokamo administravimo mokesčio bazinį tarifą. Paprasčiau tariant, pabranginti administravimo paslaugą.

Šiuo metu yra patvirtinta metodika, pagal kurią kiekvieno uostamiesčio daugiabučio namo gyventojams administravimo mokestis yra nustatomas atsižvelgiant į tris kriterijus. Sudauginamas administravimo mokesčio bazinis dydis, pagal pastato amžių išvestas nustatytas koeficientas ir pagal pastato naudingą plotą nustatytas koeficientas. Taip išvedamas administravimo mokesčio tarifas, kuris dauginamas iš buto kvadratinių metrų skaičiaus ir taip nustatoma paslaugos kaina. Gyventojai taip pat dar turi sumokėti ir 19 proc. pridėtinės vertės mokestį.

„Ši metodika galioja nuo 2007 metų. Per šį laikotarpį padidėjo minimali alga, PVM, todėl namų administratoriai tvirtino, kad jiems nebeužtenka pinigų sumokėti darbuotojams algas, todėl juos reikia atleidinėti, o darbų nesumažėjo “, – argumentus, kodėl būtina padidinti administravimo mokestį, dėstė E.Ramanauskas.

Skaičiuojama, kad šis mokestis gali padidėti 19 proc. Iki šiol jis buvo 21 centas su PVM, dabar planuojama, kad jis bus 21 ct plius PVM už kvadratinį metrą.

Tačiau įvertinus tai, jog nustatytas naujas bazinis dydis dar turės būti dauginamas iš dviejų koeficientų, administravimo mokestis tikrai išaugs daugiau nei 20 proc.

Vakar galimas naujas administravimo mokesčio tarifas buvo svarstomas Miesto ūkio komitete. Tačiau politikai sprendimui nepritarė ir liepė suskaičiuoti ne tik bazinį administravimo tarifo dydį, bet ir pateikti konkrečius skaičius, kiek klaipėdiečiams pabrangtų ši paslauga.

E.Ramanausko teigimu, mokestis gali būti padidintas tik rugsėjį vyksiančiame tarybos posėdyje, nes rugpjūtį politikai atostogaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asilu banda

asilu banda portretas
truksta zodziu ..................

kas

kas portretas
kas per koeficientas nuo pastato amžiaus skaičiuoti didesnį mokestį, kaip ir kiekvieną mėn. įmesti mažą lapelį į pašto dėžutę, reikia padidinti mokestį. Eilinis ABSURDAS

siaip

siaip portretas
tai tipo administratoriai savo mokescius skaiciavo vertindami minimalia alga? Kazin kiek jau ten dirbanciuy gauna minimalia alga?
VISI KOMENTARAI 12

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių