Skolų prašoma ir iš mirusiųjų

Klaipėdietė Sigita Šimulytė kaskart gavusi laišką iš elektros tiekėjų nustėrsta – jis adresuotas prieš pusantrų metų mirusiai jos mamai. Moteris apie tai ne kartą pranešė įmonei, bet situacija nepasikeitė.

Žadėjo ištaisyti klaidą

Šilutės plente gyvenanti S.Šimulytė savo mamai Aldonai Šimulienei adresuotus laiškus iš bendrovės VST reguliariai pradėjo gauti tik po moters mirties. Su vienu artimiausių žmonių klaipėdietė atsisveikino 2007-ųjų spalį. Iki tol mamai skirtų laiškų iš VST niekada nesulaukdavo.

Klaipėdietė pasakojo, jog apie mirusiam žmogui adresuojamus laiškus ne kartą informavo VST darbuotojus telefonu. Šie pažadėjo ištaisyti klaidą, tačiau situacija nepasikeitė.

S.Šimulytei keista pasirodė ir tai, kad laiškai siunčiami mamai, nors ji niekada nebuvo šios įmonės abonentė.

Klaipėdietė pasakojo butą Šilutės plente nusipirkusi 2002-ųjų vasarį.

Nors S.Šimulytė ir jos mama buvo buto bendrasavininkės, tačiau, pasak klaipėdietės, visos sutartys su komunalinių paslaugų tiekėjais sudarytos jos vardu.

"Mama penkiolika metų sirgo ir nesikėlė iš lovos. Kadangi sąskaitas apmokėdavau aš, tai ir paslaugų sutartys buvo pasirašytos mano vardu", – pasakojo S.Šimulytė.

Įtarimų sukėlė sutartis

Paskutinis bendrovės VST laiškas, kuriame įspėjama apie elektros tiekimo nutraukimą dėl susidariusios 40 litų skolos, adresuotas mirusiai mamai, perpildė S.Šimulytės kantrybės taurę. Klaipėdietė, pasiėmusi mamos mirties liudijimą, nuvyko į bendrovę ir nustebo ten išvydusi sutartį.

„Keisčiausia, kad dokumente buvo nurodyti mamos vardas ir pavardė, o parašas – mano. Prieš septynerius metus mano pavardė buvo Merkevičienė. Į Šimulytės pasikeičiau po mamos mirties. O sutartyje mano parašas yra naująja pavarde, – stebėjosi klaipėdietė. Kaip sutartyje atsirado mamos vardas – neįsivaizduoju. Juk visą laiką už paslaugą mokėjau aš. Atsiskaitymo knygelė išduota mano vardu“.

Apie mirtį nepranešė

Bendrovės VST Klaipėdos miesto skyriaus viršininkas Tomas Jurgutis tvirtino, jog šiuo atveju sutartis buvo sudaryta Aldonos Šimulienės vardu.

Pasak jo, pasikeitus būsto savininkui, klientas turi atvykti perrašyti elektros pirkimo ir pardavimo sutartį. Norint tai padaryti, reikia turėti asmens tapatybę bei būsto nuosavybę įrodančius dokumentus.

„Apie A.Šimulienės mirtį bendrovei nebuvo pranešta. Todėl sąskaitos buvo siunčiamos jos vardu. Šią žinią jos dukra pranešė praėjusią savaitę, atvykusi į įmonę. Specialistė pasižymėjo ir paprašė S.Šimulytės būsto nuosavybę įrodančių dokumentų, kad būtų galima perrašyti sutartį jos vardu“, – pasakojo T.Jurgutis.

Tačiau, pasak jo, moteris dokumentų, liudijančių jos būsto nuosavybę tuo adresu, nepateikė ir išėjo. T.Jurgutis vylėsi, kad klientė grįš su nuosavybę įrodančiais dokumentais ir elektros energijos tiekimo ir pardavimo sutartis bus perrašyta jos vardu.


Šiame straipsnyje: skolamiręs skolininkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ir man taip yra

ir man taip yra portretas
Siuo metu esu tokioje pat situacijoje.Turiu NAUJA SATARTI SAVO VARDU ,taciau laiskai su informacija ateina daugiau nei 10 metu mirusiajam buvusiam seimininkui.Niekas ten ju neperraso.Tiksliau nenaikina is duomenu bazes.Jie tvarko savo reikalus,kaip jiems geriau ir rami galva
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių