Uostamiestis sulaukė dar daugiau turistų nei pernai: dominuoja vienas lankytinas objektas

Šiais metais uostamiestis sulaukė daugiau turistų nei pernai. Iš visų lankytinų vietų keliautojai dažniausiai renkasi Jūrų muziejų, šis objektas tradiciškai juos domina labiausiai. Dalis svečių susipažįsta ir su išskirtine Mažosios Lietuvos kultūra.

Klaipėdos informacijos turizmo centro direktorė Romena Savickienė tikino, kad preliminariai šią vasarą mieste turistų veikiausiai apsilankys daugiau nei pernai, tai lėmė dar gegužę ėmę vyrauti šilti orai.

„Dar neskaičiavome, kiek tiksliai, bet matome, kad viešbučių kambariai rezervuojami dažniau, o tai vienas pagrindinių faktorių, kad šiemet turistų turime daugiau“, – sakė R. Savickienė.

Atvykę turistai ne tik ilsisi prie jūros, bet ir vyksta į lankytinas vietas ar kitus dėmesio vertus objektus. Kaip teigė vadovė, šiemet ypač didelio dėmesio sulaukė miesto muziejai.

„Lietuvos jūrų muziejus ir delfinariumas užima pirmą vietą, ten poilsiautojų šiemet daugiausia, dalį keliautojų sudomino ir pilies archeologinė kurtina“, – pasakojo R. Savickienė.

Vien galimybė pamatyti iš arti laivus žavi daugelį, kadangi vaizdai būna išties įspūdingi.

Uostamiestis nestebina savo dydžiu, tačiau jaukių vietų poilsiui čia nestinga. Turizmo centro vadovė pabrėžė, kad turistai nepraleidžia progos pasivaikščioti krantinėmis, poilsiautojai su vaikais dažniausiai renkasi Dangės krantinę ir netoli esančią vaikų žaidimų aikštelę.

Norintieji tyrinėti Klaipėdos senamiestį renkasi jau paruoštus maršrutus, o su vietomis susipažįsta ieškodami įvairių skulptūrų.

„Vien galimybė pamatyti iš arti laivus žavi daugelį, kadangi vaizdai būna išties įspūdingi. Turistai išbando ir vandens autobusą“, – sakė vadovė.

Keliautojai žvalgosi ne tik po įvairias lankytinas miesto vietas, bet taip pat susipažįsta su vietos kultūra, ieško vietų, kur galėtų paragauti įvairių lietuviškų patiekalų.

„Žmonės nori ir gastronominio turizmo, ragauja įvairius mūsų šalies patiekalus. Atvykstantys turistai tikrai nepraleidžia progos susipažinti su mūsų kultūra, todėl vyksta ir į Etnokultūros centro kiemelį, kur šiuo metu esanti ekspozicija supažindina su Mažosios Lietuvos tautiniu paveldu“, – kalbėjo R. Savickienė.

Vadovė pabrėžė, jog ir lietuvių, ir užsienio turistai lygiai taip pat, atvykę į Klaipėdą, ieško veiklos, važiuoja, tyrinėja, ilsisi prie jūros.

„Nėra skirtumo, ar tai lietuvis, ar užsienietis, visų veiklos dažniausiai būna panašios“, – teigė direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių