Uostamiestyje laukia renginių maratonas

Šiandien Klaipėdoje prasidės renginių maratonas – didžiųjų burlaivių lenktynės „The Tall Ships Races“, tarptautinio nematerialaus kultūros paveldo festivalis „Lauksnos“ ir jubiliejinis 30-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Visi renginiai, vyksiantys birželio 27–30 d., – nemokami.

Visus pakvies džiazas

Šiandien, penktadienį ir šeštadienį Teatro aikštėje nuo 18 val. skambės džiazas. Ketvirtadienį čia pasirodys atlikėjos Augustė Kontautaitė ir Indrė Karbauskaitė, Stasio Šimkaus konservatorijos jaunimo džiazo orkestras su atlikėja iš Italijos Daniela Simmons, gros grupė „Mihaly Borbely Quartet“ iš Vengrijos ir grupė „Trombomania“, kurią sudaro lietuvių ir latvių atlikėjai.

Šiandien Klaipėdos etnokultūros meno kieme (Daržų g. 10) 10 val. bus atvertos trys parodos. 17 val. visi bus laukiami atvirose šiaudinių sodų pynimo dirbtuvėse, o 22 val. – elektroninės muzikos ir sutartinių koncerte.

19 val. Laikrodžių muziejaus kiemelis (Liepų g. 12) virs „Sutartinių sodu“.

Danės skvere visas festivalio dienas bus eksponuojama instaliacija „Šviečiantys sodai“.

Ketvirtadienį iki 12 val. Kruizinių laivų terminale švartuosis burlaiviai. Nuo 12 val. Danės skvere iki pat sekmadienio prie paminklo „Žvejys“ vyks šventinė mugė.

„The Tall Ships Races“ iš viso užsiregistravo 46 laivai iš įvairių pasaulio šalių, o laivų įgulų narių skaičius siekia net 700.

Nuo 18.30 val. Kruizinių laivų terminale vyks net du koncertai ir didžėjaus pasirodymas.

Laivų įgulų narių skaičius siekia net 700.

Vyks įgulų paradas

Penktadienį nuo 18 val. Teatro aikštėje vėl skambės džiazas. Pasirodys atlikėjai iš Lenkijos „Tomasz Chyla Quintet“, iš Lietuvos ir Vokietijos – Domas Aleksa ir Nnaji, iš Belgijos – „Shape International band / NATO jazz orchestra“ ir iš Kanados – „My Son the Hurricane“.

Tą pačią dieną klaipėdiečiai bus kviečiami susipažinti su UNESCO sąraše esančiomis kitų šalių tradicijomis Danės skvere (Danės g. 25).

19 val. čia bus pristatoma Kaustineno smuikavimo ir kitų su tuo susijusių praktikų tradicija iš Suomijos, 20 val. pristatys lenkų šokį polonezą, o 21 val. – fado tradiciją iš Portugalijos.

Nuo 10 val. Kruizinių laivų terminale bus galima apsilankyti burlaivių deniuose. 18 val. nuo Lietuvininkų aikštės iki Kruizinių laivų terminalo vyks įgulų paradas, 19 val. – įgulų apdovanojimų ceremonija Kruizinių laivų terminale, o 20 val. čia vyks Škotijos atlikėjo Nathano Evanso koncertas, o po jo gros grupė „Royce“ ir DJ Jovanis.

Pristatys daugiau tradicijų

Šeštadienį, paskutinę Džiazo festivalio dieną, pasirodys dar daugiau svečių iš užsienio. 18 val. Teatro aikštėje koncertuos atlikėjai iš Prancūzijos, Italijos, Šveicarijos – Daniela Simmons ir Atilla Sereftug Medi Jazz, Nicole Zuraitis (JAV) su Kauno bigbendu, Mario Biondi iš Italijos, „Incognito“ iš Didžiosios Britanijos.

O Danės skvere pasirodys festivalio „Lauksnos“ dalyviai iš Čekijos, Sakartvelo, Maroko ir Meksikos, kurie pristatys lėlių teatro, kartvelų polifoninio dainavimo, Gnaoua ir Mariachi tradicijas.

Šeštadienį taip pat bus galima apsilankyti burlaivių deniuose, Kruizinių laivų terminale vyksiančiuose grupių „Saulės kliošas“ ir „BA“ koncertuose.

Išlydės laivus

Sekmadienį 11 val. – oficialus burlaivių atsišvartavimas ir laivų išlydėjimas, o 15 val. „The Tall Ships Races 2024“ lenktynių startas Baltijos jūroje.

Birželio 30-ąją 11 val. Meno kieme vyks Čekijos lėlių teatro „Divadlo Spejbla a Hurvinka“ spektaklis. Lėlės, dažniausiai gaminamos iš medžio, animuojamos įvairiais būdais, vaizduoja tikrus arba išgalvotus personažus.

Festivalį vainikuos „Lauksnų uostelis“, vyks švyturio figūrėlių ir medinių laivelių dekoravimo dirbtuvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atėjūnams

atėjūnams portretas
DANGĖS skvere
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių