Uostamiestyje sodinamos vasarinės gėlės

Uostamiesčio viešosiose erdvėse pradėtos sodinti vienmetės vasarinės gėlės. Žadama, kad šiemet jų bus daugiau ir įvairesnių. Suma gėlėms sodinti irgi didesnė negu praėjusiais metais – 2023-iaisiais tam buvo skirta 160 tūkst. eurų, o šiemet – 200 tūkst. eurų.

Klaipėdiečiai dar antradienį pastebėjo, kad gėlės imtos sodinti prie „Neringos“ skulptūros, o trečiadienio rytą – ir senamiesčio pradžioje, prie Senojo turgaus esančios Tiltų gatvės ir Taikos prospekto žiedinės sankryžos centre.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė įvardijo, kokios gėlės šiemet sodinamos uostamiestyje.

„Kaip ir kiekvienais metais, šiltojo sezono pradžioje Klaipėdos gėlynuose keičiamos gėlės – vietoj pirmųjų pavasarinių rūšių, tarp kurių populiariausios yra šalčiui atsparios našlaitės, sodinamos naujos, vasarinės. Svyranti pelargonija, lakišius, begonija, patagoninė verbena, sprigė, kompaktinė pelargonija, gaura, begonija, surfinija, visadžydė begonija, meksikinis žydrūnas, šalavijas, hibridinė pelargonija, bakopa, vasarinė chrizantema, lobularija – štai šios ir dar daugiau gėlių rūšių šiemet džiugins klaipėdiečius ir miesto svečius“, – teigė I. Kubilienė.

Anot jos, pirmiausia apsodinamas Neringos skveras, Danės skvero gėlinės, Debreceno ženklo gėlynas, Taikos pr. pastatomos vazos.

Šią ir kitą savaitę numatomas spartus miesto gėlynų plotų apsodinimas: prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“, Pilies g., šalia Klaipėdos dramos teatro, Karlskronos aikštėje.

Vasarinės gėlės taip pat bus sodinamos Herkaus Manto g. ir S. Daukanto g. kampe, Priestočio g. prie autobusų stoties, šalia Taikos pr. ir Sausio 15-osios g. sankryžos, šalia Liepų g. 3, S. Donelaičio skvere, Tomo aikštėje.

Kitą savaitę mieste bus pastatytos gėlių tūrinės kompozicijos, kurių iš viso bus 24 vnt.

„Turistų ir miesto svečių pamėgtas Žvejų, Turgaus, Tiltų gatves bei Lietuvininkų ir Teatro aikštes, Galinio Pylimo g. tvorelę, Taikos pr. atkarpą kaip ir kiekvienais metais papuoš pakabinami gėlių vazonai (148 vnt.). Siekiant didesnės gėlių įvairovės Klaipėdoje, bus pasodinta daugiau daugiamečių jūriniam klimatui būdingų augalų – svyrančių, smilginių gėlių rūšių, tokių kaip stipa, įvairūs miskantai“, – tvirtino I. Kubilienė.

Naujais augalais bus atnaujintas ir gėlynas Poilsio parko pradžioje, gėlynas prie Pempininkų aikštės fontano bei gėlynas Statybininkų pr. ir Taikos pr. žiedinėje sankryžoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ta Kubilienė matosi tokia apie kuria pasakyti, kad tvarkosi mieste ūkiškai- neapsiverčia liežuvis

Kubilienė

Kubilienė portretas
O kokios gėlės bus pasodintos atnaujintame Neringos skvere? Praėjusią vasarą „VVARFF" pripylė kompostinės žemės ir pasodino gėles. Kadangi jų neprižiūrėjo (nelaistė, neravėjo, leido šunininkams kakinti ir sysinti šunis), tai rugpjūčio mėnesį gėlių prie įrengto fontano neliko, bet suvešėjo ir gerai užderėjo pomidorai. Tada „VVARFF" atsiuntė kelis vyrus, kurių galvos vos kyšojo tarp pomidorų ir piktžolių. Jie su trimeriais pasidarbavo... o gaila, kad neleido pabaigti sunokti pomidorams. Būtume nuvežę juos ir pavaišinę Kubilienę su visa kompanija. Neliko nei gėlių, nei pomidorų. Matyt, šio rajono gyventojams teks gyventi tarp šaligatvių plytelių, dviračių takų ir neveikiančio fontano. Dar kaip paguoda liko pasodinta ir išgyvenusi eglė priešais fontano vietą. Gėlių šio rajono gyventojai neužsitarnavo. Kubilienei svarbiausia, kad „VVARFF" įsisavino 2,6 mln biudžeto lėšų. Tiesa...skaičiau, kad dar kažkiek turėjo pridėti, nes neužteko. Valio, valio, valio !

Ojo

Ojo portretas
Kodel nesodinamos daugiametes ,zydi pastovia i ir kasmet tik apraveti ,gaila Turgaus bijunu .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių