Vasarą – įvairių traumų protrūkiai

Vasarą klaipėdiečiai dėl traumų ir susižalojimų į medikus kreipiasi du kartus dažniau. Šiltuoju metų laiku miestiečiai traumas dažniausiai patiria dėl suaktyvėjusio gyvenimo ritmo. Laisvalaikiu dažniau būnama lauke, aktyviau užsiimama sportu, važinėjama dviračiais ar paspirtukais. Medikų pagalbos prireikia ir turistams.

Klaipėdos universiteto ligoninės Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus vadovas Marius Ellikas pabrėžė, esą vasarą visų traumų atvejų išties ženkliai padaugėja.

Taip yra dėl to, kad žmonės tampa aktyvesni. Soduose ar prie namų besidarbuojantieji dažnai įsipjauna, pliaže poilsiautojai žaisdami tinklinį ar futbolą dažniausiai susižeidžia plaštakas, čiurnas.

„Vasarą aktyvų laisvalaikį mėgstantieji žaidžia pliaže tinklinį ar futbolą, tad dažniau patiriamos tokios traumos kaip čiurnų patempimai, išsinarinimai, rankų pirštų sužeidimai“, – aiškino M. Ellikas.

Taip pat padaugėja važinėjančiųjų dviračiais, paspirtukais ir nuo jų krentančiųjų. Tokį aktyvų laisvalaikį mėgstantys žmonės neretai vengia užsidėti apsaugos priemones, o įvykus nelaimei ne tik nusibrozdina, bet ir patiria sunkių sužalojimų.

„Tiek dviračiu, tiek paspirtuku galima išvystyti didelį greitį, o nedėvint apsaugų ir patekus į eismo įvykį traumos būna tikrai skaudžios ir ilgai gyjančios“, – pasakojo Priėmimo ir skubios pagalbos skyriaus vadovas.

M. Ellikas tikino – vasarą medicininę pagalbą dažnai tenka suteikti ir miesto svečiams, kurie atvyksta iš kitų vietovių.

„Pajūris – kurortinė vieta, čia žmonės atvažiuoja atsipalaiduoti, todėl ir savo sveikata rūpinasi mažiau. Apskritai besikreipiančiųjų dėl dehidratacijos, kitų susižalojimų, traumų padaugėja dvigubai. Žodžiu, kaip ir kasmet, žiemą susiduriame su vienomis problemomis, vasarą – su kitomis“, – reziumavo M. Ellikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių