Vėl niokojamos mainų lentynėlės

Vandalai vėl nusitaikė į neseniai atnaujintą Vyturio stotelėje esančią mainų lentynėlę „Stop – knyga“. Šį kartą kažkas išplėšė dureles. Šiemet tai ne pirmas toks atvejis, jų pastebima ne tik šioje stotelėje, bet ir senamiestyje. Čia lentynos daugiausia apipaišomos grafičiais ar kitaip niokojamos.

Klaipėdos savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Eugenija Koveckienė teigė, kad Vyturio stotelės lentynėlę reikėjo remontuoti jau ne kartą.

„Ten turime kažkokį niokotoją, jau beveik nuolatinį. Ne kartą ten tvarkėme. Jų visą laiką yra, periodiškai. Ir skaitytojams, ir mums patiems nemalonu matyti einant pro šalį. Anksčiau kreipėmės į bendrovę „JCDecaux Lietuva“, ji savo lėšomis atnaujino“, – pasakojo E. Koveckienė.

Anot jos, veikiausiai kitąmet bus svarstoma skirti ir bibliotekos lėšų lentynėlėms atnaujinti, galbūt kokybiškesnėmis medžiagomis.

„Norėtųsi, kad jos būtų naujos kokybės. O kas šiaip nėra niokojama? Viskas po truputį. Nors viskas gražėja, gerėja, bet dalis visuomenės turi „štampą“ smegenyse, kad niokoti yra ne taip jau blogai. Yra buvę ir keistų dalykų, kad kai kažkas iš gyventojų jas suremontavo. Vienos lentynėlės perdangėlės buvo išimtos, paskui pamatėme, kad įstatytos. Tad kai kam norisi ir pataisyti situaciją. Visaip būna“, – tikino pavaduotoja.

Vyturio stotelėje esanti lentynėlė priklauso I. Kanto bibliotekos Laukininkų padaliniui.

„Kiekviena lentynėlė turi prižiūrėtoją. Dabar ten Laukininkų biblioteka prižiūri, bet ji pati remontuojama, darbuotojai yra išsiųsti kitur. Bet prašysime pasižiūrėti, kokia ten situacija“, – pažymėjo E. Koveckienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių