Klaipėdiečiai sutrikę: kodėl nuspręsta asfaltuoti tik dalį gatvės?

Pabaigus Klemiškės gatvės remontą, atėjo eilė šalia jos esančioms penkioms šalutinėms gatvėms, kurių asfaltavimui, šaligatvių ir apšvietimo įrengimui numatyta per 1,3 mln. eurų. Tačiau panašu, jog renovacija aplenks vieną Saulėlydžio gatvės ruožą, kurį savo lėšomis prieš kelis dešimtmečius išasfaltavo šio kvartalo senbuviai.

Saulėlydžio gatvė, esanti šalia Klemiškės gatvės, yra viena tų arterijų, kuria piko valandomis pasiskirsto dalis automobilių srauto, judančio iš Palangos plento į miesto centrą.

Dalį šios gatvės prieš maždaug 20 metų savo lėšomis plonu asfalto sluoksniu padengė čia įsikūrę klaipėdiečiai.

„Norėjome, kad tų dulkių būtų bent kiek mažiau, tai 10-ies namų savininkai susidėjome po 4 tūkst. litų ir išasfaltavome privažiavimą prie savo namų. Tas asfaltas labai plonas, todėl, kai neseniai pradėjo asfaltuoti Saulėlydžio gatvę, labai apsidžiaugėme, kad kaip reikiant sutvarkys ir mūsų ruožą, bet labai apsirikome“, – apgailestavo Saulėlydžio gatvės gyventoja, nes paaiškėjo, jog asfaltuojama bus tik iki gyventojų sutvarkyto kelio ribos.

Ir pikta, ir keista.

Gyventojai sutrikę dėl tokio sprendimo, juolab, klojant asfaltą, jų pinigais išasfaltuotu ruožu nuolat važinėjo sunkioji technika, kuri ne vienoje vietoje pažeidė tą ploną asfalto sluoksnį.

„Kaip suprantu, mūsų ruožo niekas neremontuos. Ir pikta, ir keista. Štai, pavyzdžiui, storiausias asfaltas klojamas greta esančiame Naktigonės aklagatvyje, kuriuo naudojasi tik tos gatvelės gyventojai, o juk mūsų gatvėje rytais būna toks eismo srautas, kaip Liepų gatvėje, bet jos niekas remontuoti neketina“, – piktinosi klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas patvirtino, kad anksčiau išasfaltuotas Saulėlydžio gatvės ruožas artimiausiu metu atnaujinamas nebus.

„Sutvarkyta bus tik žvyruota gatvės dalis. O mes su rangovu pažiūrėsime, jei yra kokie pažeidimai tame asfalto ruože, apie kurį kalba gyventojai, jį paremontuosime, tačiau ištisinės naujo asfalto dangos ten kloti kol kas neketiname, nes projektas buvo padarytas tik iki asfaltuotos gatvės dalies. Tačiau ateityje, neatmetama, kad bus viskas sutvarkyta“, – neslėpė V. Švedas.

Klemiškės kvartalo gatvių – Naktigonės, Spindulio, Saulėlydžio, Rasos ir Saulės – sutvarkymui miestas dabar yra numatęs 1,3 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdiečiui

klaipėdiečiui portretas
"Nuo kada Klemiškės gatvė priklauso Klaipėdai." Nuo 1996 metų. Toks tu ir klaipėdietis, toliau simonkės nieko nematantis

geltonoji spauda

geltonoji spauda portretas
iš kur dienraštis traukia tokius debiliškus žurnalistus?

anonimas-

anonimas- portretas
...prie ko klaipėdiečiai ?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių