Ant apšvietimo stulpo – svastika: provokacija ar paauglių darbas?

Baltijos prospekte ant apšvietimo stulpo – į svastiką panaši terlionė. Siautėjant provokatoriams, kai viešose erdvėse piešiami draudžiami simboliai, gyventojai klausia, ar ir šiuo atveju tai buvo padaryta specialiai, o galbūt tai – tik paauglių darbas?

Terlionė buvo užfiksuota Baltijos pr. prie vieno progimnazijos stadiono.

Nors šalia yra neaiškūs užrašai, vis dėlto gerai matyti, kad nupieštas ir simbolis – svastika.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnio pirmą dalį, nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimas ar demonstravimas užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 700 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1,2 tūkst. eurų.

Nėra tiksliai žinoma, kas galėjo nupiešti minėtą simbolį Baltijos pr., tačiau spėjama, kad tai galbūt dažnai šioje teritorijoje laiką leidžiančių paauglių darbas. Daugybė daugiabučių namų išpaišyti įvairiomis panašiomis terlionėmis.

O šių metų gegužės mėnesį svastikomis buvo išterliotos ir naujosios Baltijos pr. požeminės perėjos sienos. Kadangi ten dar nėra įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų, kaltininkai taip ir liko nenustatyti, o svastikos – nepašalintos.

Rugsėjo 6–7 d., kai įvairūs miesto pastatai ir kiti objektai buvo apipiešti simboliais, panašiais į „Z“ raidę, šį nusikaltimą, kaip įtariama, padaręs asmuo – nustatytas, jam rugsėjo 18 d. pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Prokuratūros duomenimis, nusikaltimą galėjo padaryti Klaipėdoje gyvenantis Lietuvos pilietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytiokas

Vytiokas portretas
Jau ant tiek pratrydo tie lanzbirbiniai kiemšikiai,kad Baltų simbolio nepažįsta.

Išvada

Išvada portretas
Nepriklausomybė pavojuje ! Kelkit NATO lėktuvus !

Anonimas

Anonimas portretas
simbolikos nepazista, atdubasinti dirzhu ji kaip reike ir paleisti pas tevelius. nes tevai dubasinti teises neturi, pidrpartija kartu su vaikuteise draudzhia. uz tai ir auga toke debiliukai piderpartijos busimeji mandatnikai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių