Gaisras Klaipėdoje paliko šeimas be namų

Klaipėdoje kilus gaisrui gyvenamajame name žuvo žmogus. Kūnas buvo toks sudegęs, kad antradienį ryte dar buvo nežinoma žuvusio asmens lytis ir juo labiau tapatybė.

Ugniagesiai apie gaisrą uostamiesčio Paupių kvartale žinią gavo pirmadienį 21.36 val. Kai jie atskubėjo į Barškių gatvę, kur liepsnojo mūrinis namas, visas pastato stogas jau buvo apimtas liepsnos.

Namas buvo aplipdytas priestatų, todėl buvęs keturių butų pastatas buvo virtęs aštuonbučiu.

Septyni gyventojai jau buvo išėję į lauką. Ugniagesiams teko kviestis pagalbą iš Kretingos. Gaisro gesinti atskubėjo šešios autocisternos.

Ugnį įveikti pavyko maždaug po pusantros valandos. Prieš vidurnaktį vakarinėje namo pusėje esančiame bute ugniagesiai rado visiškai sudegusį žmogaus kūną.

Dar didesnės nelaimės pavyko išvengti, nes ugniagesiai iš namo išnešė tris dujų balionus. Gelbėtojai darbą šioje gaisravietėje baigė tik 2.30 val.

Nelaimės metu nudegė visas stogas, įgriuvo medinė perdanga, išdegė mansardoje įrengti butai su visais namų apyvokos daiktais. Ar šį pastatą dar bus galima prikelti gyvenimui, abejotina.

Kurioje vietoje ir kodėl galėjo kilti gaisras, aiškinsis specialistai.

Ugniagesiams pavyko išsaugoti vos už kelių metrų esantį medinį vasarnamį ir medinį ūkinį pastatą.

Netekę būstų žmonės visą naktį nesitraukė nuo gaisro nusiaubto namo, daugelis nakvojo palapinėse saugodami savo turtą.

Paupių bendruomenės pirmininkė dalijosi žinia, kad renkamos aukos padėti nelaimėliams. Dalis gyventojų buvo apsidraudę būstus. Tie, kurie nebuvo pasirūpinę draudimu, kol kas suka galvas, kaip suktis iš itin keblios padėties. Bendruomenės nariai ketina paskirstyti paaukotus pinigus labiausiai nukentėjusioms šeimoms.

Vakar pasklido žinia, kad žuvusioji gali būti brandaus amžiaus moteris, gyvenusi palėpėje įrengtame bute. Jį buvo gavusi šios moters mama, kuri jau senokai iškeliavo anapilin.

Kaimynai anksčiau baiminosi, kad šio būsto gyventoja gali sukelti nelaimę, bute ji esą laikydavusi indus su degalais, išgirdusi priekaištus ji atrėždavo, esą degalų reikia žoliapjovei.

Pirmadienio dieną priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai turėjo darbo ir viename Vyturio gatvės daugiabutyje.

Penktojo aukšto balkone degė šiukšlės ir fotelis. Gelbėtojai gaisro vietą pasiekė kopėčiomis. Ugnį užgesinti jie užtruko vos 20 minučių. Sudegė fotelis, spintelė, apsilydė langų rėmai, aprūko kambario lubos ir sienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių