Gargžduose išgelbėtos į upę įkritusios mergaitės

Pirmadienį kraupia nelaime galėjo baigtis dviejų moksleivių pokštai prie Minijos upės. Po pamokų namo žingsniavusi septynmetė neaišku kokiu būdu įsmuko nuo kranto į upę. Skęstančiąją mėgino gelbėti tokio pat amžiaus jos draugė, tačiau supratusi, kad neįstengs to padaryti, nubėgo šauktis pagalbos.

Nelaimė nutiko 14 val. Pirmoji mažametė į vandenį įkrito Minijos slėnyje, kur rengiamos Gargždų miesto bendruomenių šventės.

Ugniagesiai, gavę pranešimą iš Bendrojo pagalbos centro, prie upės nuskubėjo su visa reikalinga įranga – valtimi, ledo rogėmis, o du ugniagesiai jau buvo apsirengę naro kostiumus.

„Viena mergaitė buvo visiškai šlapia ir sušalusi. Ji buvo ištikta šoko. Kita mergaitė buvo iki pusės sušlapusi. Abi mergaitės yra septynių metų“, – pasakojo Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčios pamainos vadas Andrius Kairys.

Vyrai, supratę, kad mažametėms skubiai reikalinga medikų pagalba, nukabino valtį nuo vieno iš automobilių ir moksleives išvežė į Gargždų ligoninę.

„Lėkėme į ligoninę, o per Bendrąjį pagalbos centrą pranešėme, kad mus pasitiktų“, – pasakojo ugniagesys.

Paaiškėjo, kad dvi septynmetės laiką leido prie upės vienos.

„Į vandenį įsmukus vienai mergaitei, antroji puolė ją gelbėti. Tačiau ji suprato, kad viena neišgelbės draugės, todėl mergaitė nubėgo ieškoti pagalbos“, – pasakojo A.Kairys.

Gargždiškė pasileido įkalnėn ir, pasiekusi gyvenamuosius namus, surado suaugusius gyventojus. Šie ir išgelbėjo mažametę.

Nors Gargžduose sekmadienio nakties temperatūra buvo nukritusi iki 12 laipsnių, ant Minijos upės ledo dar nėra.

„Upė yra srauni, vandens lygis aukštas. Kaip ji nuslydo į vandenį, nėra aišku“, – svarstė pamainos vadas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Minus dvylikos

Minus dvylikos portretas
Nors Gargžduose sekmadienio nakties temperatūra buvo nukritusi iki 12 laipsnių, ant Minijos upės ledo dar nėra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių