Kerštas eismo kontrolės sistemai: apmėtė degančiomis padangomis

Kelyje ties Palanga galimai keršyta greičio matuokliui. Kaip spėjama, apmėčius degančiomis padangomis padegta eismo kontrolės arba kitaip kelių apmokestinimo stebėjimo sistema. Kelių direkcijos teigimu – ji brangi ir nukentėjo pirmą sykį.

Kad kelyje ties Palanga skiriamojoje juostoje liepsnoja du stulpai ugniagesiams pranešta naktį apie pusę trijų.

„Nuvykus pareigūnams, nustatyta, kad yra nukentėję du greitį fiksuojantys prietaisai. Vienas jų gana stipriai apdegęs, kitas aprūkęs. Pareigūnai įvykio vietoje rado tam tikras priemones ir daiktus, leidžiančius manyti, kad incidentas buvo sukeltas tyčia“, – teigė Priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Maslauskienė.

Įranga padegta gan keistai. Kadangi ji ant aukštų stulpų, naudotos padangos. Spėjama, kad ant kelių įrangos jos užmestos jau degančios. Policija pradėjo tyrimą dėl visuotinai pavojingu būdu sunaikinto turto.

„Gal kažkas pravažiavo, gal kažką nubaudė? Ar kažkas liko nepatenkintas, sumokėjo apvalią baudą ar teises atėmė? Tai atvažiavo ir padarė savo piktus darbelius. Arba kažką užsiundė už kokį pigų atlygį“, – svarstė vyras.

„Turbūt žmonių pyktis yra ant nieko. Jiems trukdo, nes juos kontroliuoja. Čia ir yra bėda. Jie ir naikina tuos daiktus“, – sakė kitas vyras.

„Daug kas viršija greitį, o tikriausiai padegė tie, kurie dažnai tai daro“, – teigė dar vienas pašnekovas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Nors pareigūnai teigia, kad padegti du greičio matuokliai, specialistai sako, kad kelyje į kurortą liepsnojo eismo kontrolės arba kitaip kelių apmokestinimo stebėjimo sistema.

Pasak specialistų, ją daugelis painioja su greičio matuokliais. Spėja, kad taip nutiko ir šį kartą. Greičio matuokliai Palangos kelyje yra netoli degusios įrangos.

„Eismo kontrolės įrangos sistema atlieka kelių mokesčio, vadinamųjų vinječių kontrolę, o greičio matuokliai atlieka greičio kontrolės funkciją“, – paaiškino Kelių direkcijos skyriaus vadovė Jolita Orentaitė.

Įranga veikia, bet nuo padegimo nukentėjo naktį šviečiantys keturi infraraudonųjų spindulių prožektoriai, turintys GPS modulius ir sinchronizuoti su vaizdo kameromis.

„Šiuo metu atliekame tyrimą. Tiksli nuostolių suma dar nenustatyta, bet galime pasakyti, kad vieno prožektoriaus kaina siekia nuo 2,5 tūkst. eurų“, – kalbėjo J. Orentaitė.

Bus žiūrima, ar nuo gaisro nėra deformuotos ir pačios kameros.

Tiksli nuostolių suma dar nenustatyta, bet galime pasakyti, kad vieno prožektoriaus kaina siekia nuo 2,5 tūkst. eurų.

„Tokie įvykiai nėra dažni. Jeigu kalbėtume apie eismo kontrolės sistemų padegimus ar mėginimą kitaip tą sistemą sugadinti, tai – pirmas kartas istorijoje“, – teigė J. Orentaitė.

Bet greičio matuokliai kenčia ne pirmą kartą.

„Pamenu vieną incidentą Klaipėdos mieste, kai buvo tyčia padegtas greičio fiksavimo prietaisas“, – prisiminė A. Maslauskienė.

Tuomet greičio matuoklis buvo padegtas į jį metus vadinamąjį Molotovo kokteilį.

Kelis kartus yra niokoti ir mobilūs greičio matuokliai – trikojai. Jie kliuvo ir girtiems, ir net dviratininkui.

O vienam niokotojui iš Aukštaitijos už sugadintą greičio matuoklį teismas nurodė sumokėti daugiau nei 40 tūkst. eurų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mill

Mill portretas
Tegul policija dažniau stovi,pagaudo motociklus kokiu greičiu laksto, kokiais greičiais,ar jiems greičio ribojimai negalioja,laksto naktim,ankstyvais rytais ar vėlai vakarais,nebėra ramybės,ar galioja ramybės valandos liepų gtv,manto žodžiu visam klaipėdos mieste,gal atsakys policija.

Tds

Tds portretas
Malačiai ,visus sunaikint ,jau toj i tulika kameras kiš,.

As

As portretas
Žmonės kovoja prieš skaitmeninę diktatūra ir už savo leisves
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių