Kauno plastikos chirurgas, dailinęs recidyvisto nosį, tapo operacija nepatenkinto paciento įkaitu

  • Teksto dydis:

Prieš Kauno apylinkės teismą netrukus stos recidyvistas iš Klaipėdos Valdas Kanapeckas, kaltinamas vienos privačios Kauno plastinės chirurgijos klinikos chirurgo, prieš kelerius metus atlikusio jam nosies plastinę operaciją, sistemingu terorizavimu. Ieškinius jam pareiškė ne tik minėtas medikas, kurį grasinta nužudyti, bet ir jo darbovietė, kurios turtą taip pat grasinta sunaikinti, dėl ko net teko samdyti apsaugą. 

Kaip pranešė teismas, tai – jau antras bandymas išspręsti šį įsisenėjusį paciento ir mediko konfliktą.

V. Kanapeckas jau buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už minėto plastikos chirurgo terorizavimą, jiems susitaikius.  Tačiau netrukus vėl ėmėsi to paties – nepraėjus nė vieneriems metams po tokio teismo sprendimo, todėl vėl turės stoti prieš jį. 

Šiandien Kauno apylinkės teismo teisėja, nagrinėsianti naują 38-erių V. Kanapecko bylą, dar trims mėnesiams pratęsė jam skirtą kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą apykojės pagalba. Oficialiai niekur nedirbantis V. Kanapeckas įpareigotas ne tik visą parą šią devėti, bet ir neišeiti iš namų bei nesilankyti Kaune be teismo leidimo ir nebendrauti su nukentėjusiuoju, jo šeimos nariais bei bendradarbiais.

V. Kanapecko įkaitu tapęs plastikos chirurgas yra pareiškęs jam 10 tūkst. eurų ieškinį. O jo darbovietė prašo priteisti iš V. Kanapecko 1742 eurų turtinę žalą, kuri, panašu, kad yra susijusi su jau minėtomis apsaugos įmonės paslaugomis, kurias teko užsisakyti po gautų grasinimų.

Bylos duomenimis, terorizuoto plastikos chirurgo darbovietė buvo priversta samdyti apsaugą ir per V. Kanapecko grasinimus, trukusius nuo 2021-ųjų rugpjūčio iki spalio pabaigos, kuomet jis ėmėsi šio teroro, nepatenkintas esą   netinkamai atlikta plastine jo nosies operacija.

Tada V. Kanapeckas išsiuntė ją atlikusiam chirurgui devynis grasinančio ir bauginančio pobūdžio elektroninius laiškus. Grasino ir skambindamas telefonu.

Tačiau tada viskas baigėsi jau minėtu susitaikymu, bet, nepraėjus nė metams, teroras atsinaujino su dar didesniu intensyvumu. Šį kartą jis jau truko apie pusantrų metų – nuo 2022-ųjų gegužės iki 2023-iųjų lapkričio. Ir tada V. Kanapeckas kaltinamas išsiuntęs jau daugiau kaip 50 grasinančio ir bauginančio turinio elektroninių laiškų nukentėjusiajam bei jo šeimos nariams. Be to, – ir vėl grasinęs skambindamas telefonu.

V. Kanapeckas – jau šešis kartus teistas: už neteisėtą disponavimą kvaišalais be tikslo šiuos platinti, už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų, už bausmės, skirtos už minėtus nusikaltimus, nevykdymą, bei vagystę. Žodžiu, pradėjo minti teismų slenksčius, vos sulaukęs pilnametystės. Ir net du kartus buvęs nuteistas realiu laisvės atėmimu. Už jau minėtą kvaišalų vartojimą ir sveikatos sutrikdymą – pusei metų, o už vagystę, atvirai pagrobiant turtą arba viešoje vietoje įsibraunant į automobilį ar iškraustant svetimą rankinę, – trejų metų laisvės atėmimu. Ši beveik maksimali už tokią vagystę bausmė jam buvo skirta 2010-aisiais. Ir po to V. Kanapecko biografija buvo švari.

Kadangi naujoje šio klaipėdiečio byloje neišvengiamai gali tekti kalbėti apie jo sveikatos problemas, šis teismo procesas gali būti paskelbtas neviešu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neturėkit reikalų

Neturėkit reikalų portretas
Niekuomet neturėkit jokių reikalų su odontologijos klinika "Šypsokis pasauliui" Klaipėdoje. Odontologas Rastenis nežino burnos anatomijos.

Jonas

Jonas portretas
Dviejų plėšikų konfliktas. Dabar medikai keičia kategoriją ir pereina į kvalifikuotus plėšikus. Dulkys bijo reformų , jų kadecijoje jau ir taip visokių nuotykių, tai dantų gydytojai žengia plėšikų armijos avangarde. Greitai visa privati medicina paseks paskui juos .Reikalas kaip su Rusija ,laiku niekas nesutramdo. Tad piliečio piniginei ,paskelbiami nuotykiai kaip Bučoje, po apsilankymo piniginę gali išmesti . Laimė jei dar prieš vizitą apdairiai nusipirkai kruopų.

K

K portretas
Knyga vadinsis ,operacija nosis,,.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių