Klaipėdos rajone – gelbėjimo operacija: ugniagesiams teko vaduoti žemėmis užverstą vyrą

Klaipėdos rajone bandymas be pagalbos įsirengti šulinį vyrui vos nesibaigė tragedija. Jį išgelbėjo tik išmanusis įrenginys.

Į pagalbą žmogui, kurį duobėje prie statomo namo užgriuvo žemės, ugniagesiai išskubėjo pirmadienį, 18.48 val. Doviluose besistatantis namą vyras norėjo į duobę įleisti šulinio rentinius.

Jis jau buvo iškasęs apie penkių metrų gylio duobę ir įleidęs vieną rentinį, kai sugalvojo, kad reikia pačiam įlipti į šią duobę ir kažką patvarkyti.

Būtent tuo metu prasiveržė gruntiniai vandenys ir duobės šlaitas pajudėjo, žemė pasidarė šlapia ir siurbte įsiurbė žmogų į šlapio molio ir smėlio masę.

Aplinkui nebuvo kitų žmonių, tad ir paprašyti pagalbos nebuvo ko. Visa laimė, kad vyras segėjo išmanųjį telefoną, kuriuo sugebėjo prisiskambinti pagalbos telefonu.

Kol atvyko gelbėtojai, nelaimėlis stovėjo duobėje užverstas žemėmis iki pažastų.

Gelbėtojas įlipo į duobę ir tiesiogine to žodžio prasme kastuvu atkasė nukentėjusįjį.

Kieme jo jau laukė greitosios medicinos pagalbos medikų ekipažas. Vyras buvo sąmoningas, bet jam prireikė rimtesnės medikų pagalbos, todėl jis buvo skubiai išgabentas į ligoninę.

Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas Mindaugas Lengvinas teigė, kad panašios nelaimės pastaraisiais metais nėra dažnos, nes vis rečiau žmonės sodybose įsirengia atvirus šulinius ir juo labiau nedirba tokių darbų vieni.

Nors ir reti, tačiau kartais pasitaiko atvejai, kai žmonės skęsta grūduose ar kituose biriuose produktuose, bet tai labiau ne buityje įvykstančios nelaimės, o įmonėse, kur nesilaikoma darbų saugos reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių