Moterys įspėjimų nepaisė: patikėjo melagiena ir prarado pinigus

Socialinių tinklų įtaką žmonėms liudija faktas, kad, patikėję juose skleidžiama melagiena apie galimybę laimėti nemokamą važiavimą viešuoju miesto transportu, ne vienas jau prarado pinigų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinių įvykių suvestinėje skelbiama apie dvi nuo apgavystės nukentėjusias moteris.

Miesto policijos komisariate pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl daugiau nei prieš mėnesį įvykdytų nusikaltimų.

27-erių ir 55-erių moterys socialiniuose tinkluose rado skelbimą apie galimybę laimėti nemokamą važiavimą viešuoju transportu, paspaudė jame buvusią nuorodą, suvedė reikalaujamus duomenis ir po to pastebėjo, kad iš jų banko sąskaitų apgaule pasisavinta po 52,34 euro.

Viena moteris užkibo ant nusikaltėlių masalo liepos 19 d., kita – liepos 20-ąją.

Melagystė socialiniuose tinkluose pasklido šią vasarą, daugybė žmonių sukluso: negi tikrai įmanoma laimėti galimybę visus metus važinėti miesto autobusais nemokamai? Akylesni skaitytojai iškart pastebėjo, kad teigiamų atsiliepimų autorių pavardės nebūdingos lietuviškoms, kyla įtarimas, kad tai sukurta dirbtinio intelekto.

Ten pat komentarų skiltyje daugybė žmonių tiesiai šviesiai įspėjo – tai sukčių pinklės. Netrukus po to, kai pasirodė pirmieji tokie melagingi pranešimai, viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ atstovai tai pranešė ir socialiniuose tinkluose, ir įstaigos tinklalapyje. Nepaisant to, ilgą laiką darbuotojai sulaukdavo klausimų apie tai raštu ir telefonu.

„Tik šią savaitę tokių klausimų nebebuvo. Kaip mes supratome, patikėję melagyste ir nukentėję žmonės prarado skirtingas pinigų sumas. Kodėl dvi dienas iš eilės žmonės prarado vienodą sumą, negaliu pasakyti. Nesu sukčius, nežinau, kodėl taip atsitiko“, – kalbėjo viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

Miesto policijos komisariato pareigūnams, kurie atlieka ikiteisminius tyrimus dėl šių suktybių, įtariamųjų nustatyti dar nepavyko.

Panašu, kad šią apgavystę sugalvoję sukčiai labiausiai pasipelnė liepos mėnesį. Policijos pareigūnai jau tiria 62 metų moters skundą. Ji nukentėjo liepos 13-ąją ir prarado beveik 50 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių