Ne vienerius metus siautėjęs pedofilas V. Usovas išgirdo nuosprendį: keliaus už grotų

  • Teksto dydis:

Klaipėdiečiui Viktoriui Usovui už seksualinius nusikaltimus prieš nepilnamečius skirta reali puspenktų metų laisvės atėmimo bausmė, ketvirtadienį pranešė uostamesčio apylinkės teismas.

Jo nuosprendžiu V. Usovas pripažintas kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų – jaunesnio negu 16 metų asmens ir nepilnamečio asmens lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, vaiko įtraukimo girtauti, vaiko nugirdymo, nepilnamečių tvirkinimo ir grasinimo nužudyti.

Teismas kaltinamajam skyrė ketverius su puse metų kalėjimo, taip pat iš dalies tenkino dviejų nukentėjusiųjų civilinius ieškinius ir priteisė jiems 500 eurų neturtinės žalos atlyginimo. Valstybei priteista 7 tūkst. eurų antrinės teisinės pagalbos išlaidų.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Kaip nurodoma teismo pranešime, skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad kaltinamasis padarė 11 nusikalstamų veikų epizodų ir 15 nusikalstamų veikų, kuriose nukentėjusiaisiais pripažinti 12 nepilnamečių asmenų. Iki šių nusikaltimų V. Usovas buvo neteistas, viso proceso metu kaltės nepripažino, jo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Taip pat teismas įvertino nusikalstamų veikų tęstinį pobūdį, intensyvumą bei nukentėjusiųjų skaičių, tai, kad kaltinamasis sistemingai ieškojo nepilnamečių vyriškos lyties asmenų, su kuriais galėtų patenkinti savo lytinę aistrą.

Ikiteisminis tyrimo metu nustatyta, kad V. Usovas nuo 2013 iki 2018 metų Klaipėdos, Tauragės, Kretingos rajonų, Palangos ir Mažeikių miestų apylinkėse, skirtingų markių automobiliuose bei lauke tenkino lytinę aistrą oraliniu ir kitokio fizinio sąlyčio būdu su nepilnamečiais už piniginį ir kitokį materialinį atlygį – telefono sąskaitos papildymą, cigaretes.

Anot teismo, V. Usovas nepilnamečių atžvilgiu atliko ir tvirkinamuosius veiksmus, taip pat nepilnamečiams pirko, vaišino, siūlė bei davė gerti alkoholinius gėrimus.

Be to, dviem nepilnamečiams atsisakius automobilyje gerti bei tenkinti lytinę aistrą bei vienam iš jų pagrasinus pranešti policijai, kaltinamasis, siekdamas juos įbauginti, išsitraukė pistoletą.

Byla teisme gauta 2019-ųjų rugpjūtį ir nagrinėta beveik penkerius metus. Pasak teismo, bylos nagrinėjimas vyko itin ilgai, kadangi didžioji dalis posėdžių buvo atidėta dėl kaltinamojo kaltės.

Nors V. Usovas teismui pateikdavo nustatytos formos pažymas dėl neatvykimo į teismo posėdžius dėl ligos, pažymų pagrįstumą teismas vertina kaip abejotiną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
O kada nuteis Bartusevičių Kristijoną, po pasilinksminimų Italijoje?

negali būti

negali būti portretas
kad pedofilinė teisėsauga nuteisė savajį

Kamile

Kamile  portretas
Vaikas moka už tėvų (ypač motinos) klaidas
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių