Perspėja: sukčiai vėl ėmėsi senos vilionės „Alio, mama“

Pareigūnai įspėja – grįžta anksčiau plačiai taikytas sukčiavimo būdas. Asmuo, paskambinęs ir prisistatęs šeimos nariu, teigia esą pakliuvęs į kokią nors komplikuotą situaciją ir, įbauginęs auką, prašo pagalbos – pinigų.

Šį sukčiavimo būdą Klaipėdos policijos bendruomenės pareigūnai įvardijo „Alio, mama“. Jų teigimu, nors telefoninių sukčių pinklės nuolatos keičiasi, tobulėja, bet sugrįžta ir anksčiau taikyti metodai.

Pareigūnai nurodo, kad paskambinęs asmuo gali pasakoti esą pakliuvęs į pačias įvairiausias situacijas, viena jų – eismo įvykis.

„Praneša, kad pateko į eismo įvykį ir reikalingi pinigai gydymui. Iš netikėtumo ir susijaudinimo skambinusiojo balsas atrodo kaip artimo žmogaus. Nedelsiant pokalbį perima ir „advokatas“. Tada į namus atėjusiam nepažįstamajam perduodami pinigai“, – perspėjo pareigūnai.

Paskambinęs asmuo gali prisistatyti ne tik advokatu, bet net ir policijos atstovu.

„Atminkite, kad įvykus avarijai ar kitai nelaimei, policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ir pažeidėjo“, – priminė pareigūnai.

Dėl šios priežasties rekomenduojama neskubėti vykdyti jokių skambinusiojo prašymų.

Užuot juos vykdžius, reikėtų paskambinti patekusiajam į tariamą nelaimę artimajam ir įsitikinti, ar jam išties reikalinga pagalba. Taip pat primenama neįsileisti nepažįstamų žmonių į namus ir neperduoti jiems pinigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai įdomu

Labai įdomu portretas
Taip anksčiau skambindavo į laidinį telefoną. Telefonų knygose būdavo vardas, pavardė, adresas. Iš vardo spėdavo, kad tai pagyvenęs žmogus. Įdomu kaip dabar, jeigu skambina į mobilų telefoną iš kur žino adresą. Matyt turi žinoti ir vardą, pavardę. Juk gal neskambins 12-16 metų vaikui ar paaugliui. Panašu, kad žino ir amžių. Mobilių tinklų operatoriai galėtų prisidėti prie tokių sukčių užkardymo.

yja

yja portretas
o kas liepia jais tikėti? Jei jau labai norisi patikėt tai perskambini artimajam į jo asmeninį nr ar į policiją/nurodytą ligoninę ir tiek tų problemų

Tokių \\\\\.../////

Tokių  \\\\\...///// portretas
"nukentėjusių" sulaukiau nemažai,bet labai smagu kai juos pavedžioju už nosies,lyg patikėjau ir dar smagiau ,kaip jie nusivilia patys "išdurti".
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių