Plėšikų grobis – Baltarusijos vėliava

Chuliganų išpuoliai gali sukelti ir tarptautinius skandalus, mat viešosios rimties trikdytojai nusitaiko ir į Klaipėdoje esančių užsienio valstybių ar tarptautinių įmonių atstovybes.

Chuliganų išpuoliai gali sukelti ir tarptautinius skandalus, mat viešosios rimties trikdytojai nusitaiko ir į Klaipėdoje esančių užsienio valstybių ar tarptautinių įmonių atstovybes.

Naktį mojavo gatvėje

Uostamiesčio policijos pareigūnai bando aiškintis, kas šią vasarą pačiame miesto centre du kartus pavogė Baltarusijos vėliavą. Naujojoje Uosto gatvėje, 12-ame name, yra įsikūrusi baltarusių įmonė "Belintertrans-Lietuva", o šių metų kovo 6 d. čia atidarytas pirmasis Baltarusijos garbės konsulatas.

Ant pastato fasado Naujojo Sodo gatvėje kabo ir Lietuvos, ir Baltarusijos valstybinės vėliavos. Tačiau abu kartus tie patys žmonės nugvelbė būtent baltarusišką vėliavą.

Vaizdo kameros užfiksavo šiuos atvejus.

Birželio 19-ąją, apie 2 val. nakties, gatve žingsniavo akivaizdžiai įkaušę du vaikinai ir mergina. Kažkuris jų nešėsi butelį, jie svirduliavo ir skeryčiojosi.

Įraše matyti, kaip jie praėjo pro 12-ą namą, bet netrukus grįžo. Jų dėmesį patraukė valstybių simboliai.

Vienas vaikinas užlipo antrajam ant pečių ir nukabino nusižiūrėtą vėliavą. Mergina tuo metu stovėjo šalia.

Po to trijulė perėjo gatvę ir, plačiai mojuodami vėliava, nužingsniavo miesto centro link.

Vėlų liepos 20-osios vakarą, apie 22.45 val., tie patys asmenys ryžtingai priėjo prie pastato ir tokiu pat būdu vėl pavogė Baltarusijos vėliavą. Šį kartą jie elgėsi santūriau. Pagrobę daiktą paskubėjo dingti.

Vaizdo įrašus analizuojantys policininkai džiaugėsi, kad liepą naktis buvo šviesesnė ir vagys įraše matyti visai neblogai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Bendrovei "Belintertrans-Lietuva" padaryta 244 eurų žala.

Klaipėdos miesto policijos komisariato Kriminalinės policijos vadovo Mindaugo Busilo teigimu, šiame įvykyje nėra pagrindo įžvelgti politinių motyvų. Abiem atvejais vėliavos nebuvo išniekintos, nei suplėšytos, nei kur numestos.

Nudžiovė ir trispalvę

Įmonės "Belintertrans-Lietuva" direktoriaus padėjėjas Artūras Gaidauskas taip pat matė vagis užfiksavusius vaizdo įrašus.

"Mūsų biuras yra tokioje vietoje, kur susikerta du keliai, kuriais neretai vaikšto chuliganai. Matyt, jiems niežti nagai. Mano akimis, šiems jaunuoliams gali būti  22–23 metai. Galime tik spėlioti, kodėl jie nusitaikė būtent į baltarusišką vėliavą. Ar tai sentimentai, ar priešiški jausmai, nežinia. Vėliau mes žiūrėjome, važinėjome, bet vėliavų neradome. Norėtųsi juos pagauti už rankos, papurtyti, paklausti, kodėl lenda, kur jiems nepriklauso ir kodėl vogė būtent tas vėliavas", – kalbėjo A.Gaidauskas.

Tai ne pirma tokia vagystė nuo šio pastato. Anksčiau kažkas nukabino ir nusinešė įmonės vėliavą.

Gegužės 9-ąją įmonės darbuotojai matė, kaip du vyrai nukabino lietuvišką trispalvę, tačiau tąkart dėl šio įvykio į policiją nesikreipė.

"Kai pamatėme, kad baltarusišką vėliavą antrą kartą pavogė tie patys asmenys, nusprendėme nenutylėti", – paaiškino "Belintertrans-Lietuva" atstovas.

Po pastarosios vagystės įmonės darbuotojai visas prie biuro iškeltas vėliavas pritvirtino, kad vagių išpuoliai nesikartotų.

Nepatiko konsulato tvora

Praėjusios savaitės antroje pusėje jaunas klaipėdietis du kartus sukėlė triukšmą prie Rusijos Federacijos generalinio konsulato Klaipėdoje.

Vaikinas daužė vartus šaligatvio bortelio akmeniu, šūkavo.

Šalia konsulato budintys pareigūnai sulaikė chuliganą ir išsiaiškino, kad psichikos problemų turintis jaunas vyras neturėjo politinių motyvų. Padauginęs alkoholio jis kažkodėl pasipiktino jam trukdančia tvora.

Po dienos išpuolis pasikartojo. Tas pats jaunas rusakalbis vyras vėl daužė konsulato vartus.

Po pirmojo atvejo uostamiesčio policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Jeigu paaiškės, kad įtariamasis nepakaltinamas, jis baudžiamas nebus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nika

nika portretas
Naltarusiskos kilmes girtam jaunimeliui atbudo "patriotiniai" jausmai... :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių