Po nakties – subraižyti automobiliai: žmonės, kas jums darosi?

Viename Debreceno kvartalo kiemų veikiausiai naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį buvo apgadinti automobiliai. Nukentėjo mašinų durelės, jas kažkas subraižė smailiu įrankiu.

„Išprotėjo visai“

Incidentas įvyko Debreceno g. 84 kieme. Moteris socialiniuose tinkluose pasidalino savo apgadinto automobilio nuotrauka ir viešai pasibaisėjo, kaip galima taip žiauriai pasielgti su svetimu turtu.

„Žmonės, kas jums darosi? Gal su galva negerai? Psichinių sutrikimų turite?“ – niršo klaipėdietė.

Kiti taip pat pradėjo dalintis savo patirtimis. Vienas vyras pasakojo, kad kažkuriais metais Debreceno gatvėje siautėjo piktavalis, mėgęs braižyti mašinas.

„Gedminų g. 6 man „suvarė“ mašiną, trys dryžiai ir visas priekis. Taip ir neradau kaltininko“, – pasakojo kita klaipėdietė.

„Varpų g. irgi kažkas siautėja“, – atsiliepė dar viena.

„Išprotėjo visai, pasirodo, ne vien man pasidarbavo, snaiges išbraižė. Maniau, vaikai. Jei suaugę, tai jiems marmūzę reikia taip išbraižyti“, – niršo dar kita klaipėdietė.

Mašina trukdė pėstiesiems?

Vienas vyras, gyvenantis Laukininkų g. 22, ant savo automobilio taip pat pasakojo aptikęs panašius dryžius.

Viena klaipėdietė dalijosi, kad ir jai neseniai teko patirti nuostolių dėl tos pačios problemos. Ji įtarė galimą tokio elgesio priežastį.

„Tikrai jūs ne pirma, man irgi teko susidurti. Šiame kieme negalima statyti kur nors ant tako, nes nenormalūs taip neva „baudžia“, – tikino moteris.

„O kodėl jūs statote ant takelių taip, kad žmonės turi eiti per žolynus ar važiuojamąją dalį? Pati vairuoju mašiną, niekada nestatau ant takelio, pėstiesiems irgi reikia praėjimo, yra senų, neįgalių žmonių. Geriau toliau pasistatykite, netingėkite paeiti, mažiau skųstis reikės“, – išeitį siūlė komentatorė.

Žmonės, kas jums darosi?

Tačiau įrašu pasidalinusi moteris priminė kitą visoje Klaipėdoje aktualią problemą – automobilių stovėjimo vietų trūkumą. Ji taip pat tvirtino, esą savo automobilį trečiadienį pasistatė 22.30 val., o iš aikštelės išvažiavo ketvirtadienį 6.50 val., tad pėstiesiems netrukdė.

„Nepalikau visai dienai stovėti. Savęs neginu, taip, palikti ant bordiūro negalima, bet mašinų piktybiškai braižyti – tuo labiau. Mašinos poliravimas – 300 eurų, be garantijos, kad rytoj po nakties nebus vėl taip“, – teigė moteris.

Ji taip pat siūlė kooperuotis visiems, po nakties pastebėjusiems subraižytus savo automobilius, ir kreiptis į policiją.

Pradėjo 65 ikiteisminius tyrimus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai nurodė, kiek panašaus pobūdžio automobilių apgadinimų uostamiestyje šiemet būta.

„Automobilių subraižymas, stiklo išdaužimas ar kiti panašūs sugadinimai priskiriami prie turto sugadinimo ar sunaikinimo, ikiteisminiai tyrimai šiuo atveju pradedami pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 187 straipsnį. Nuo 2024 m. sausio 1 d. iki šių metų rugsėjo 5 d. Klaipėdoje pradėta 118 ikiteisminių tyrimų dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo pagal BK 187 str., iš jų būtent dėl automobilių sunaikinimo ar sugadinimo – 65 ikiteisminiai tyrimai“, – informavo Komunikacijos poskyrio atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių