Ūkininkus tėvą ir sūnų žiauriai nužudęs vyras nuteistas 17 metų nelaisvės

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį 17 metų laisvės atėmimo bausme nuteisė vyrą, žiauriai nužudžiusį ūkininkus tėvą ir sūnų.

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį 17 metų laisvės atėmimo bausme nuteisė vyrą, žiauriai nužudžiusį ūkininkus tėvą ir sūnų.

Kaip pranešė teismas, dvidešimtmetis E.P. nusikaltimą įvykdė pernai liepą. Apie 1 val. Žvirblaičių kaime, Plungės rajone, iš Šiaulių į Plungę gyventi atvykęs ir darbo neturintis E.P. kirviu nužudė savo sodyboje miegančius vyrus – tėvą S.M. ir trisdešimtmetį jo sūnų A.M.

Jaunuolis pas ūkininką A.M. du mėnesius dirbo įvairius ūkio darbus. Nors dėl padaryto nusikaltimo E.P. prisipažino ir labai gailisi, tačiau jis negalėjo paaiškinti šios dvigubos žmogžudystės motyvų. Teismui vyras nurodė, kad nors sodybos šeimininkas ir jo tėvas smurto prieš jį niekada nevartojo, tačiau paskutiniu metu jį žemindavo, o jis jautriai reaguodavo į patyčias.

Teismas, išklausęs kaltinamąjį, liudytojų parodymus, susipažinęs su teismo medicinos specialistų išvadomis, teismo psichologijos ekspertizės aktu, konstatavo, kad šie įrodymai patvirtina E. P. kaltę apiplėšus ir plėšimo metu tyčia nužudžius du bejėgiškos būklės vyrus.

Teisėjų kolegija pabrėžė, kad šis smurtinis nusikaltimas įvykdytas beprasmiškai ir tik dėl menkaverčio motyvo – siekiant užvaldyti palyginti nedidelės vertės svetimą turtą ir taip grąžinti skolą. Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į kaltinamojo atsakomybę lengvinančią aplinkybę – nuoširdų gailėjimąsi padarius nusikaltimą, tačiau atsakomybę sunkino tai, kad vyras nusikalto būdamas neblaivus.

Iš kaltinamojo nužudytojo A.M. žmonai priteistas 20 t„kst. litų ir tik po šio nusikaltimo įvykdymo gimusiai jų dukrai – 50 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimas.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimuks

Klausimuks portretas
O kur dar priteisti 70 tūkst.? Tik įdomu iš kur ims tuos 70 tūkst. - nužudydamas dar kitus?

kaip lengvai

kaip lengvai portretas
nužudei ir septyniolika metų už du žmones....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių