Ralio Utenoje organizatoriai: nelaimės aplinkybės yra netipinės dėl galimos ekipažo klaidos

  • Teksto dydis:

Ralis „Samsonas Rally Utena 2024“ penktadienio vakarą baigėsi tragedija – žuvo jaunuolis, nukentėjo keturiolika žmonių, tarp kurių ir nepilnametis. Šiandien renginio organizatoriai pasidalijo savo pozicija.

„Paskutinis Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas Utenoje, nepaisant visų aukščiausio lygio saugumo priemonių, deja, pasibaigė tragiška avarija, kurioje žuvo žmogus bei buvo sužeisti kiti asmenys. Lietuvoje vykstančios ralio varžybos yra vykdomos tik patvirtinus itin detalų saugumo planą, o sportiniuose automobiliuose sumontuotos GPS sekimo sistemos yra sujungtos į bendrą saugumo sistemą, kurios pagalba galima itin greitai reaguoti į įvykius. Be visa to, saugumą užtikrina gausios ir profesionalios saugumo pajėgos, nuolatos vykdoma komunikacija apie saugų varžybų stebėjimą“, – teigiama Lietuvos automobilių sporto federacijos pranešime.

Anot federacijos, tragiškos nelaimės aplinkybės yra netipinės dėl galimos ekipažo klaidos.

„Sportinis automobilis vietoje to, kad gerokai sulėtėtų ir įveiktų posūkį, nuvažiavo tiesiai ir nuo kelio nulėkė žymiai toliau negu buvo galima numatyti“, – rašė federacija.

Per avariją žuvo 2002 metais gimęs jaunuolis, nukentėjo keturiolika žmonių.

Nukentėjusiems, pasak organizatorių, operatyviai buvo suteikta greitoji medicininė pagalba. Sporto komisarų kolegijos sprendimu ralio varžybos buvo sustabdytos.

„Lietuvos automobilių sporto federacija stengiasi surinkti kiek įmanoma daugiau informacijos apie visas įvykio detales, kurios padėtų pradėtame incidento tyrime.

Mūsų mintys ir užuojauta yra su nukentėjusiųjų šeimomis ir artimaisiais šiuo sunkiu metu. Prašome rimties, susitelkimo bei visokeriopos tarpusavio pagalbos nukentėjusiems. Kai tik turėsime daugiau informacijos apie įvykio detales, pasidalinsime ja su visuomene“, – skelbė federacija.

Primename, kad anot pareigūnų, incidentas įvyko apie 21.47 val. Papievių gatvėje.

Policijos duomenimis, per incidentą lenktyninis automobilis „Ford Focus“, vairuojamas 1987 metais gimusio vairuotojo, posūkyje nesuvaldė automobilio ir nuvažiavęs nuo kelio kliudė šalikelėje stovinčius žiūrovus.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Šuminienė šeštadienį LRT radijui teigė, kad incidentą sukėlusį lenktyninį automobilį vairavo ekipažas iš Latvijos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl lenktynės tamsiu paros metu?

kodėl lenktynės tamsiu paros metu? portretas
O kodėl tamsiu paros metu vyko varžybos, juk matomumas tokiu atveju labai ribotas gal todėl ir įvyko avarija.

Googlas

Googlas  portretas
Taip taip, o ką daugiau organizatoriai pasakys, -- kaltas ekipažas.

Praviena

Praviena portretas
laukia organizatorių. Prie ko čia lenktynininkas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių