Kūdikį sužalojusiai motinai teismas skyrė pustrečių metų nelaisvės

  • Teksto dydis:

Aštuonių mėnesių dukrelę purčiusiai ir sunkiai sužalojusiai motinai teismas ketvirtadienį skyrė pustrečių metų pataisos namuose.

Kaip pranešė Vilniaus apygardos teismas, 22 metų M.V. bausmę atliks Panevėžio pataisos namuose.

Bylos duomenimis, pernai sausį moteris, paėmusi už pažastų iš lovos verkiančią mažametę dukrelę, laikydama ją ant rankų tyčia kelis kartus krestelėjo jos kūną ir galvą. Teisme ji neigė purčiusi dukrelę. Kaltinamoji teisme nurodė, kad susižaloti dukra galėjo krisdama iš lovos arba ją žaisdama galėjo sužaloti jos vyresnioji sesuo. Ji taip pat svarstė, kad mergaitę galėjo sužaloti jos sugyventinis, su kuriuo jos santykiai dėl girtavimo buvo įtempti. Kaltinamosios išsakytas versijas teismas atmetė kaip gynybines.

Teismo medicinos specialistai nustatė, kad mergaitė ne kartą purtyta, jai nustatytas sukrėsto vaiko sindromas.

Liudytojai, priešingai nei pati moteris, jos sugyventinį apibūdino kaip rūpestingą ir jos vaikais besirūpinusį vyrą. Šeima buvo įtraukta į įgūdžių stokojančią šeimų, auginančių vaikus, sąrašą.

Po šio įvykio iš moters buvo laikinai paimtos abi jos dukros: vyresnioji mergaitė, po kurio laiko – ir nukentėjęs kūdikis.

Teismo nuomone, kaltinamoji, kelis kartus sąmoningai krestelėdama vaiko kūną ir galvą, turėjo suvokti, kad kelia grėsmę vaiko sveikatai. Įvertinęs liudytojų ir ekspertų parodymus, teismas konstatavo, kad motina, sunkiai sutrikdydama vaiko sveikatą, veikė netiesiogiai tyčia.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad moteris, padariusi labai sunkų nusikaltimą, jo nepripažino, dėl to nesigailėjo, charakterizuojama kaip įgūdžių ir atsakomybės vaikams stokojanti motina.

Sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Kas čia per naujas pasakymas " įgūdžių stokojanti" kokių įgūdžių jai trūksta? Su sugyventiniais vaikus gaminti tai puikiai tie pašalpiniai moka. Kodėl mokesčių mokėtojai privalo išlaikyti tokias vaikų purtytojas ir jų sužalotus vaikus? Atėmė iš jos vaikus, tai gal ji turėtų mokėti alimentus vaikų išlaikymui, o ne visi mokesčių mokėtojai? Kada liausis reklamuoti visokias k....?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių