Muzikantui – teisėjų ir verslininko kerštas?

Teisėjų luomui ir jį linksminusiam Kaišiadorių verslininkui Algimantui Radvilai nemalonumų pridaręs muzikantas Edvinas Girsa įtaria, kad verslininkui ryšiai padeda ne tik gintis nuo kaltinimų, bet ir pulti – atlikėją apspito įvairaus plauko revizoriai.

Teisėjų luomui ir jį linksminusiam Kaišiadorių verslininkui Algimantui Radvilai nemalonumų pridaręs muzikantas Edvinas Girsa įtaria, kad verslininkui ryšiai padeda ne tik gintis nuo kaltinimų, bet ir pulti – atlikėją apspito įvairaus plauko revizoriai.

Dujų ieškojo ir spintoje

"Iškart po skandalo prasidėjo įvairių institucijų tikrinimai. Gydytojas sakė, kad man susirgus, "Sodra" ir policija net du kartus teiravosi, ar tikrai sergu. Nedidelių nesklandumų buvo ir su mokesčių inspektoriais, o mano buvusiai žmonai priklausančiame bute buvo atliekama krata", – pasakojo E.Girsa.

Jis išgarsėjo sausį, kai paviešino garso įrašą, kuriame pramogų centro "Pas Radvilą" savininkas grasina susidoroti su muzikantu. Įrašas sudomino ir Specialiųjų tyrimų tarnybą, mat kalba ėjo apie vakarėlį, kuriame linksminosi būrys teisėjų, galbūt nesumokėjusių už linksmybes.

Praėjus porai mėnesių po skandalo policijos pareigūnai atliko kratą buvusiame E.Girsos bute Žiežmariuose. Tai jie padarė gavę Kaišiadorių rajono apylinkės teismo teisėjo Ričardo Juodžio palaiminimą. Kratą inicijavo "Lietuvos dujos", neva gavusios anoniminį pranešimą, kad iš buto sklinda stiprus gamtinių dujų kvapas. Dujų tiekimas į butą jau senokai buvo nutrauktas.

"Tų dujų ieškojo visur: tarp drabužių, balduose, – nusišypsojo muzikantas. – Juokinga, bet nebuvo malonu."

Liepė įsileisti į butą

E.Girsa pasakojo, kad kratos dieną, jam einant šaligatviu, šalia sustojo juoda "Škoda" be jokių skiriamųjų ženklų. Iš mašinos iššokęs neuniformuotas vyriškis pasiteiravo, ar pėstysis yra E.Girsa. Nuskambėjus teigiamam atsakymui, iš automobilio išlindo uniformuotas policininkas, informavęs, kad E.Girsai teks vykti kartu į Žiežmariuose esantį butą, kur bus atliekama krata.

"Jiems aiškinau, kad turiu buto raktus, bet jame negyvenu ir jis man net nepriklauso. Butas atiteko buvusiai žmonai, kuri yra Anglijoje. Tačiau jie neklausė, negi stumdysiuosi su policininkais – nuvažiavome", – prisiminė E.Girsa.

Du policininkai ir du "Lietuvos dujų" darbuotojai neteisėto dujų naudojimo įrodimų neaptiko. Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas. "Policininkai buvo mandagūs, o dujininkai labai nervinosi, kad nieko neranda. Manau, kad jiems buvo pateikti kažkokie nurodymai iš viršaus", – spėjo E.Girsa.

Ryšiai – ir prokuratūroje?

"Neteisėtas prisijungimas prie dujotiekio laikomas nusikaltimu, atsakomybė už kurį numatyta baudžiamajame kodekse. Tokiais atvejais kreipiamasi į teisėsaugos institucijas", – aiškino "Lietuvos dujų" komunikacijos vadovė Laura Šebekienė.

Paprašyta nurodyti, kaip dažnai "Lietuvos dujų" darbuotojai dalyvauja policininkų atliekamose kratose, L.Šebekienė atsakė, kad šis atvejis Žiežmariuose buvo pirma tokia krata Lietuvoje per pusantrų metų. E.Girsa nėra linkęs tikėti, kad tai tėra sutapimas. Jis įtaria, kad verslininkas A.Radvila savo ryšiais naudojasi ir gindamasis, ir puldamas.

"Kai parašiau policijai pareiškimą dėl grasinimo nužudyti, man sakė, kad tai paprasta byla – greitai bus ištirta. Viskas lyg ir aišku – yra įrašai, įrodantys, kad A.Radvila grasino. Byla jau nuo sausio mėnesio yra Kauno apygardos prokuratūroje, iš kurios iki šiol nesulaukiau jokios žinios. Manau, kad ten vyksta kažkokie įtartini dalykai", – svarstė E.Girsa. Jis teigė girdėjęs kalbų, kad turtingiausiu Kaišiadorių verslininku vadinamas A.Radvila bičiuliaujasi ne tik su teisėjais, bet ir prokurorais, asmeniškai pažįsta ne vieną Kaune dirbantį prokurorą.

"Prie ko čia tos pažintys? Toks vaizdas, kad nėra daugiau apie ką rašyti. Neturiu ką pakomentuoti", – į kalbas su žurnalistais leistis nenorėjo A.Radvila.

Istorija dar neužmiršta

Byla su muzikantui grasinančio A.Radvilos garso įrašu atsidūrė pas Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorą Vytautą Gatavecką. Pareigūnas pasakojo, kad ikiteisminio tyrimo medžiaga pas jį ilgai neužsilaikė – ją teko atiduoti tos pačios prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriui. Tyrimas išsikerojo, nes policijai pasiskundę muzikantai atskleidė, kad A.Radvilai priklausančiame pramogų centre "Pas Radvilą" linksminęsi teisėjai greičiausiai nei už vaišes, nei už visas paslaugas nieko nemokėjo.

Puotoje dalyvavęs Apeliacinio teismo pirmininkas Egidijus Žironas tikino, kad už vaišes sumokėjo tuometis šio teismo kancleris Juozas Akstinas, kuris po istorijos paviešinimo iškart pasitraukė iš pareigų. J.Akstinas teigė sumokėjęs už vaišes apie 290 eurų, tačiau restorano kasą iškratę pareigūnai neaptiko, kad pasilinksminimo dieną į ją būtų patekusi tokia suma.

Vėliau pasirodė informacija, kad "Pas Radvilą" linksminosi su A.Radvilos verslu susijusias bylas tyrę dabartiniai ir buvę Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai. Vis dar svarstoma, ar Kaišiadoryse pramogavusiems teisėjams nederėtų kelti drausminių bylų.

Ketina kreiptis į teismą

Istorija greičiausiai nebūtų išaiškėjusi, jei turtuolis nebūtų pašykštėjęs E.Girsai ir kitam muzikantui Sauliui Gervickui už teisėjų linksminimą sumokėti suderėtų 120 eurų. Tada E.Girsa ir sugalvojo įrašyti bei paviešinti pokalbius su verslininku. Artimiausiu metu E.Girsa A.Radvilą ketina apskųsti ir teismui.

"Jis mane spaudoje vadino alkoholiku, sakė, kad esu prasigėręs, blaivios dienos nematau, o aš iš viso negeriu. Nusiunčiau A.Radvilai raštą su prašymu atsiskaityti už moralinę žalą ir atsiprašyti tose pačiose žiniasklaidos priemonėse. Jis nesutinka, todėl su advokatu jau paruošėme dokumentus, kuriuos nešime į teismą", – žadėjo E.Girsa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

metalo apdirbimas

metalo apdirbimas portretas
smirdzius

klausimelis

klausimelis portretas
o jo seima irgi tokia pati su auksinem grandinem ant kaklo, reiskianciom palaida gyvenimo buda?

ziniasklaidai

ziniasklaidai portretas
kada pradesit rasyt su kuo ir kada radvila miegojo, irgi neisenkanti tema butu.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių