Pakruojo rajone policija demaskavo kvaišalų pardavėjus ir pirkėjus

Pakruojo rajone policija identifikavo kvaišalų platintojus ir jų pirkėjus. Įtarimai pareikšti septyniems asmenims, pranešė policija.

Kaip skelbiama Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pranešime spaudai, Pakruojo rajono policijos komisariato tyrėjai, analizavę narkotinių ir psichotropinių medžiagų paplitimą rajone, praėjusių metų pavasarį dėl šios nusikalstamos veikos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Buvo identifikuotas narkotinių medžiagų platinimu mokykloje ir už jos ribų užsiimantis asmuo – neseniai pilnametystės sulaukęs, už narkotinių medžiagų platinimą jau teistas Pakruojo rajono gyventojas, esantis intensyvioje priežiūroje, t.y., gyvenantis su jį kontroliuojančia elektronine apykoje. Anot policijos, šis asmuo veikė itin atsargiai, tačiau pareigūnai jį sulaikė.

Anot Šiaulių AVPK, 2023 m. balandžio 27 d. Pakruojo rajone, Petrašiūnų kaime, buvo sustabdyti žingsniuojantys trys vaikinai.

Pas 28 metų vaikiną rastas vienas pilnas ir vienas apytuštis buteliukai su skaidriu skysčiu, pas 21-metį – vienas buteliukas su tokiu pat skysčiu.

Pastarojo 26 metų brolis prisipažino, kad savo buteliuką su skysčiu jis išmetė į pievą.

Atlikus rasto skysčio tyrimą, konstatuota, kad tai – didžiulę riziką sveikatai keliantis elektroninių cigarečių skystis su psichotropine medžiaga – sintetiniu kanabinoidu.

Policijos duomenimis, tą patį vakarą pareigūnai apsilankė ir pas šių rastų kvaišalų pardavėją.

Per kratą jo gyvenamojoje vietoje rasta platinti paruoštų indų su 25 gramais tokio pat skysčio bei šio skysčio paruošimui skirtų tuščių indų.

Pernai, gegužės 18 d., Pakruojo rajone, Dūčių kaime, policijos pareigūnai sustabdė iš Linkuvos važiuojantį automobilį „VW PASSAT“, kurį vairavo 38 metų joniškietis, o šalia sėdėjo minėtas 33 metų jo žemietis.

Ant grindų, šalia keleivio, gulėjo apvalus folijos rutulys, kurio viduje buvo augalinės kilmės narkotinė medžiaga – marihuana.

Tyrimo metu nustatyta, kad ji buvo įsigyta Linkuvoje.

Kvaišalus miestelio centre ant suoliuko prisėdusiam joniškiečiui perdavė prie jo elektriniu paspirtuku privažiavęs jaunuolis.

Paketėlis su marihuanos doze buvo rastas ir pas automobilio vairuotoją. Abu sulaikytieji atsidūrė areštinėje.

Kitą dietą Pakruojo pareigūnai surengė apsilankė pas galimą narkotinių medžiagų platintoją Linkuvoje.

Atlikus kratą jo gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose, buvo rasta tik narkotinės medžiagos – marihuanos, likučių.

Vėliau rasta apie 80 gramų marihuanos, 46 gramai amfetamino ir 110 mililitrų elektroninėms cigaretėms skirto skysčio su sintetiniu kanabinoidu.

Anot Šiaulių AVPK, vienas įtariamųjų, 33 metų Joniškio gyventojas, suprasdamas jam gresiančią baudžiamąją atsakomybę ir siekdamas išvengti galimos realios laisvės atėmimo bausmės už šią bei kitas nusikalstamas veikas, kuriomis jis įtariamas, nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų pasislėpė ir šiuo metu yra ieškomas.

Praėjusių metų spalį, įvertinęs tai, jog švelnesnės kardomosios priemonės neefektyvios, ir siekdamas užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą bei užkirsti kelią naujoms nusikalstamoms veikoms, teismas priėmė nutarimą skirti jam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Šio asmens atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas.

Ikiteisminis tyrimas jau baigtas ir baudžiamoji byla ikiteisminiam tyrimui vadovavusios Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorės perduota nagrinėti teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių