Pasieniečiai girtam vairuotojui grįžti į Baltarusiją neleido

Į Baltarusiją automobiliu bandė išvykti neblaivus šios šalies pilietis. Jį sulaikė Lietuvos pasieniečiai, o policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo išgėrus – užsieniečiui buvo nustatytas daugiau nei 2 prom. girtumas.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP) pasieniečiai sulaikė lengvąjį automobilį „Renault Megane Scenic“ vairavusį jauną Baltarusijos pilietį.

Pasieniečiai jam nustatė vidutinį girtumo laipsnį. Vairuotoją išsivežė policijos pareigūnai, kurie ir atlieka tyrimą.

Ketvirtadienio naktį, apie pusę pirmos, VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų PKP tikrino iš Lietuvos išvykstančias transporto priemones.

Tarp jų buvo ir Baltarusijoje registruotas automobilis „Renault Megane Scenic“, kurį vairavo 24-erių tos šalies pilietis. Pasieniečiams jis pateikė tvarkingus savo ir automobilio dokumentus, tačiau VSAT pareigūnams kilo įtarimas, kad užsienietis – neblaivus. Nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas, jis sunkiai orientavosi aplinkoje, kalbėjo nerišliai.

Pasieniečiai baltarusį pristatė į budėtojų dalį, kur jo girtumą ištyrė alkoholio kiekio matuokliu. Patikrinus vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis: pirmuoju pūtimu – 2,20 prom., antruoju – 2,16 prom.

Girtas užsienietis bei jo automobilis buvo perduoti atvykusiems policijos pareigūnams, kurie ir atliks procesinius veiksmus.

Už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatomas vidutinis girtumo laipsnis, Lietuvoje taikoma baudžiamoji atsakomybė, kurios pasekmė – bauda, terminuotas specialiosios teisės vairuoti autotransporto priemonę atėmimas, autotransporto priemonės konfiskavimas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tvarka -

Tvarka - portretas
turi būti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių