Per patikrinimus Probacijos tarnyba aptiko 193 neblaivius nuteistuosius

Per patikrinimus visoje Lietuvoje Probacijos tarnyba aptiko 193 neblaivius nuteistuosius, dar septyni buvo vartoję narkotines medžiagas.

Lietuvos probacijos tarnyba penktadienį pranešė organizavusi ir vykdžiusi  priemones, skirtas smurto prevencijai ir kovai su priklausomybėmis, ypatingą dėmesį skiriant probacijos prižiūrimųjų elgesio kontrolei, naudojant specialias technines priemones, tikrinant prižiūrimųjų blaivumą.

Prevencinės priemonės vykdytos ne tik įprastu probacijos tarnybai darbo metu, todėl apsilankymų metu gyvenamosiose vietose patikrinta beveik 3 tūkst. asmenų, teistų už smurtines veikas ir/ar turinčių priklausomybių nuo alkoholio ar kitų psichiką veikiančių medžiagų,

Specialistai tikrino, kaip prižiūrimieji vykdo jiems skirtus teismo įpareigojimus, vertino jų elgesį.

Nustačius pažeidimus, prižiūrimiesiems pakartotinai išaiškintos pasekmės už pareigų, įpareigojimų, draudimų nevykdymą, asmenys nukreipti dalyvauti elgesio keitimo programose.

„Nustačius pažeidimus, prižiūrimiesiems pakartotinai išaiškintos pasekmės už pareigų, įpareigojimų, draudimų nevykdymą, asmenys nukreipti dalyvauti elgesio keitimo programose, konsultacijai pas psichologus, mediatorius, priklausomybių konsultantus, parengti teikimai teismams, siūlant sugriežtinti bausmes arba paskirti papildomas pareigas“, – rašoma Probacijos tarnybos pranešime.

Probacijos specialistai taip pat bendravo su prižiūrimųjų šeimos nariais ir artimaisiais, domėjosi, kokios pagalbos, jiems reikia – teikė informaciją dėl užimtumo, psichologų konsultacijų, tėvystės įgūdžių stiprinimo, operatyviai padėjo sunkiai besiverčiančioms šeimoms.

Pavyzdžiui, Panevėžio regiono skyriaus pareigūnai sunkiai gyvenančioms šeimoms išdalino gausius maisto produktų bei asmens higienos reikmenų paketus, gautus iš „Lietuvos Carito“.

Keičiant nusikalstamas veikas artimoje aplinkoje padariusių žmonių vertybines nuostatas, inicijuojant jų elgesio pokyčius, probacijos specialistai ne tik užtikrina šiems asmenims teismo paskirtų įpareigojimų gydytis, nevartoti alkoholio, vykdymą, bet ir organizuoja jų dalyvavimą smurtinį elgesį keičiančiose programose – daugiau nei 2 tūkst. žmonių kasmet įgyja žinių, įgūdžių, reikalingų gyventi nesmurtaujant.

Siekiant sustiprinti probacijos prižiūrimųjų kontrolę, prevencinės priemonės bus tęsiamos.

Lietuvos probacijos tarnybos priežiūroje šiuo metu yra virš 14 tūkst. žmonių, kuriems teismas skyrė alternatyvias laisvės atėmimui bausmes.

Lietuvos probacijos tarnyba yra Teisingumo ministerijai pavaldi įstaiga, kurios paskirtis – valstybės politikos įgyvendinimas vykdant probaciją, viešųjų darbų ir laisvės apribojimo bausmes ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas5

Anonimas5 portretas
Probacija vygde prevencija tai dideli skaičiai nieko nesakau esu vienas is probuojamu asmenu. Negeriu nevartoju nedarau nusizengimu tai ir apykoja tuoi nuims. Nereikia musu smerkti kiekvienas renkasi savo kelią. Norecia pamineti del komentaro kur mate stotelėje besipuikuojant apykoja gali buti,bet yra tokiu rubu paprasiausiai kad neina jos paslepti ir ji matosi. Sakote vieta kalėjime aš sakau jai vartoji reabilitacijoje jai nepadeda tada kitu budu yra. Kalėjimas žmonių netaiso juos padaro dar blogesneis,as suprasčiau jai kiekviename kalėjime dirbtu po 150 specealistu ir dyrbtu su jais tada jie gal ir taisytusi,bet kada esi itrenkiamas tarp dar 800-900 tokiu asmenu o specialistu tik 5-6 tai neimanoma ju pakeisti. Tu esi ten laikomas ne zmogum. Va jum pavizdys vaikinuka nuteise už vagystes,jis atbuvo pusantrų metų ir kas galvojat nutiko gryzus jam i laisvę. Jis sedo už nužudymą kadangi kalėjimai netaiso zmoniu jai su jais nera dyrbama. As nekalbu apie nenorincius taisytis.

ir cia geroves kalejime...

ir cia  geroves kalejime... portretas
a daba isivaizduokit kas desis salia jusu vaiku mokyklos statomuose pusiaukeles namuose ???

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ar tarybiniais laikais grėsė galimybės nusikaltėliui kalėjime prisigerti? Ar jie turėjo galimybę su apykoja vaikštinėti tarp jų pačių nuskriaustų žmonių? Čia tokia paguoda Domeikavos gyventojams! Kalėjime turi būti nusikaltėliai, o ne laisvėje! Mačiau, kaip vienas nusikaltėlis išdidžiai atkišęs koją demonstravo savo uždėtą apykoją Kauno miesto transpirto stitelėje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių