Plungės rajone vyras neteisėtai draustinyje perkasė tvenkinius ir laikė statinius

  • Teksto dydis:

Plungės rajone vyras neteisėtai draustinyje perkasė tvenkinius ir laikė statinius, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

2024 metų kovo mėnesį Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai kartu su Žemaitijos nacionalinio parko specialistais tikrindami saugomas teritorijas Plungės rajono Jazdauskiškių kaime pastebėjo kilnojamus statinius ir įrengtus vandens telkinius, kurie kėlė įtarimą dėl galimai pažeistų saugomų teritorijų reikalavimų.

Atliekant tyrimą nustatyta, kad Jazdauskiškių kraštovaizdžio draustinio teritorijoje esančių žemės sklypų savininkas neteisėtai laiko kilnojamą namelį, mobilią pirtį ir pastogę be pamatų. Už neteisėtai laikomus statinius savininkui skirta administracinė atsakomybė.

Rugpjūčio pradžioje asmeniui įteiktas privalomasis nurodymas, sklypo savininkas įpareigotas per vieną mėnesį pašalinti neteisėtai laikomus statinius.

Per patikrinimą taip pat nustatyta, kad sklypų savininkas prieš kelerius metus šiuose sklypuose vykdė dirbtinių vandens telkinių įrengimo, valymo ir tvarkymo darbus. Darbų metu neteisėtai buvo padidinti dviejų vandens telkinių plotai ir neteisėtai į vieną sujungti du vandens telkiniai. Vykdant šiuos darbus buvo pažeistas reljefas ir padaryta beveik 7 tūkst. eurų žala aplinkai. 

Atsižvelgiant į Žemaitijos nacionalinio parko direkcijos pateiktas rekomendacijas, priimtas sprendimas taikyti aplinkos atkūrimo priemones ir įpareigoti žemės sklypo savininką Jazdauskiškių kraštovaizdžio draustinio teritorijoje įrengto apie 1640 kvadratinių metrų dirbtinio vandens telkinio plotą sumažinti iki tūkstančio kvadratinių metrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių