Aukštaitijos gyventojas daugiau nei metus seksualiai prievartavo mažametį

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės apeliacinio skundo motyvai įtikino Lietuvos apeliacinį teismą. Mažametį vaiką seksualiai prievartavęs Aukštaitijos gyventojas nuteistas realia laisvės atėmimo bausme. Pirmosios instancijos teismas jo veiksmus buvo perkvalifikavęs į tvirkinimą ir skyręs laisvės apribojimą, pranešė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė.

Tyrimo metu surinktais duomenimis nustatyta, kad viename Aukštaitijos rajone gyvenantis vyras daugiau nei metus seksualiai prievartavo mažametį vaiką.

Tačiau pernai rudenį šią baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos teismas teisiamojo veiksmus perkvalifikavo į Baudžiamojo kodekso (BK) 153 straipsnį ir už jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimą skyrė pusės metų laisvės apribojimo bausmę.

Pirmosios instancijos nuosprendį, kaip prieštaraujantį byloje surinktiems įrodymams, prokurorė S. Povilonienė ir nukentėjęs asmuo apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Prokurorė prašė pakeisti Panevėžio apygardos teismo nuosprendį – perkvalifikuoti kaltinamojo veiksmus į Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalį (Seksualinis mažamečio prievartavimas) ir skirti jam 8 metų laisvės atėmimo bausmę. Kaltinamojo gynėjas taip pat pateikė apeliacinį skundą, prašydamas jo ginamąjį visiškai išteisinti.

Išnagrinėjusi šią baudžiamąją bylą, Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų kolegija liepos 11 dieną paskelbtu nuosprendžiu pripažino vyrą kaltu dėl mažamečio seksualinio prievartavimo ir skyrė jam 4 metų laisvės atėmimo bausmę. Bausmės laikas skaičiuojamas nuo sulaikymo vykdant šį nuosprendį. Nuteistajam taip pat priteista atlyginti nukentėjusiajam asmeniui padarytą neturtinę žalą – šį ieškinį pirmosios instancijos teismas buvo atmetęs.

Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsigaliojo nuo jo paskelbimo dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne pd'Filas \\\\\.../////

ne pd'Filas  \\\\\...///// portretas
Kaip ne kaip,bet nuteisė,o 1-ną kunigą (pavardę pamiršau) tai pažemino pareigose ir atidavė kitam kunigui "perauklėti",palikdami dirbti,kaip TSRS laikais prasižengusį komunistą kom'kolektyvui "auklėti",o bartusievičius kiaušis "svilina" berods Italijioje.___Slyva pedams.

pedofilai lietuvoj nepakaltinami --vien barrtosevicius ko

pedofilai lietuvoj nepakaltinami --vien barrtosevicius ko  portretas
vertas uz ,,,azuoliuku ,,,kolektyvo isprievartavima pedofilas teismu teiseju isleistas atostogaut y italija -pedofilai -pedofilus teismuose gina ir nei vieno nesodinay cype anr naru.... Todel manau reiket ne tik pedofila sodint minimum 25 metams kalejimo ...bet tuo paciu ir jy teisiusius teisejus su prokurorais ir ypac ju advakotais....tam paciam kalejimo laikuj 25 metams --stai tuomet ir bus TIESA IR TEISYBE.

P

P portretas
Kartais pagalvoji,ar normalu už vaiko suluošinimą gauti 4 metus? Nori nenori pradedi tikėti,kad teisėjai priklauso pedofilų tinklui.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių