Prokuroras svarsto, ar pratęsti intensyvią Š. Stepukonio priežiūrą

Šią savaitę baigiantis kelių dešimčių milijonų eurų pasisavinimu įtariamo buvusio „BaltCap“ fondo partnerio Šarūno Stepukonio kardomajai priemonei, tyrimą kontroliuojantis prokuroras sprendžia, ar prašyti ją pratęsti, ar skirti švelnesnę.

Dabar Š. Stepukoniui teismo sprendimu prieš beveik tris mėnesius skirta intensyvi priežiūra – uždėta apykojė.

Europos prokuroras Darius Karčinskas turės vėl kreiptis į teismą, jeigu norės intensyvią priežiūrą pratęsti.

„Didžiausia tikimybė, kad taip (kreipsiuosi dėl pratęsimo – BNS), bet neatmetu jokio varianto, kategoriškai taip neteigiu, nes noriu peržiūrėti bylos medžiagą“, – BNS pirmadienį sakė D. Karčinskas.

Trijų mėnesių intensyvi priežiūra Š. Stepukoniui buvo skirta kovo 22 dieną.

Iki to įtariamasis buvo laikomas suimtas, kai paskelbus jo paiešką vyras vasario pradžioje grįžo iš, kaip skelbta žiniasklaidoje, Ukrainos.

Š. Stepukoniui taip pat skirta kita kardomoji priemonė – draudimas bendrauti su tam tikrais asmenimis. Šią priemonę vienašališkai skiria prokuroras.

Buvęs „BaltCap“ fondo partneris neteisėtai pasisavinęs bent 27 mln. eurų iš fondo įmonių, tačiau, pasak prokurorų, ši suma gali didėti. „BaltCap“ atstovų teigimu, iš fondo įmonių galėjo dingti apie 40 mln. eurų.

Įtariama, kad didžiąją dalį pasisavintų pinigų Š. Stepukonis pralošė.

„BaltCap“ infrastruktūros fondo įmonės teismams teigė, kad Š. Stepukonis už internetinius lošimus į „Olympic Casino Group Baltija“ savininkės Estijos „OB Holding 1“ sąskaitą Lietuvoje buvo pervedęs 31,6 mln. eurų.

D. Karčinskas pirmadienį sakė, kad šiuo metu vykdant ikiteisminį tyrimą renkami duomenys iš užsienio, daugiausia – Estijos.

„Kai gausime juos ir įvertinsime, tada bus galima ir plačiau pakomentuoti“, – teigė prokuroras.

„Tarptautinis bendradarbiavimas Europos prokuratūros rėmuose vyksta greičiau nei teisinės pagalbos prašymų vykdymas, tačiau bet kokiu atveju užtrunka“, – pridūrė jis.

Anksčiau prokuroras sakė, kad duodamas parodymus Š. Stepukonis „pilnai neneigia“ savo kaltės, tačiau pateikia savo įvykių versiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egisė

 Egisė portretas
Lietuvos teismais pasitikėjimas ir skaidrumas seniai jau duobėje ,tas teisus kas turi daug pinigų ,taigi teismuose teisybės nerasite ,teismus seniai laikas iškopti nuo korupcijos ,nemaža dalį tyrėjų teisėjų ir kitų klerkų reikia sodinti už grotų ,nusikaltėliai ,prievartautojai gali laisvai keliauti užsienyje ,pralošes milijonus laisvėje ,tirs tol kol sukaks senatis ,supuvusi ir smirdanti korupcija sistema ,nėra kam ,o gal ir nenori šita betvarkę sutvarkyti.

LIETUVOS NAIKINIMAS ATVIRAS

LIETUVOS NAIKINIMAS ATVIRAS  portretas
Lietuva valdo vagys,teisejai,prokurorai,teismai visi kysininkai,vagys,teismu saziningu lietuvoje nesama

?

? portretas
o kuo ta apykoje lansbirkio draugeliui trukdo?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių