Savaitgalį – nesėkmingas kontrabandininkų bandymas plukdyti cigaretes

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Šalčininkų rajone, Kužių kaimo ribose, pasienio vaizdo kameros užfiksavo Lietuvos Respublikos pusėn iš kaimyninės Baltarusijos Šalčykščios upe judantį asmenį.

Operatyviai sureagavę pareigūnai netrukus apsupo minėtą vietą ir joje aptiko vyrą su 20 stačiakampio formos ryšulių kroviniu, surištu juoda polietileno plėvele.

Paaiškėjo, kad plaukikas nesismulkino, buvo apsirūpinęs ne tik hidro kostiumu, bet ir 10 000 pakelių rūkalų – 5 000 „Minsk Capital QS“ ir 5 000 „NZ Gold“ su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais.

Taip pat iš pradžių nuo pareigūnų bandė sprukti, tačiau nesėkmingai, po 300 metrų buvo sulaikytas ir staiga persigalvojo bei priešintis nemėgino.

Cigarečių ryšuliai jam buvo perduoti kito asmens, kuris prieš atvykstant pareigūnams pasišalino į Baltarusijos teritoriją.

Vyras neturėjo asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų, todėl su neteisėtai gabenamu cigarečių laimikiu buvo pristatyti į Tribonių pasienio užkardą.

Teisėsaugos pareigūnams jis jau pažįstamas, praeityje buvo teistas už tą patį nusižengimą.

VSAT Varėnos rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriuje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių