Savo šunį nušovusiam Akmenės rajono gyventojui teismas skyrė 40 parų areštą

  • Teksto dydis:

Lygiavamzdžiu šautuvu savo šunį nušovusį Akmenės rajono gyventoją Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį pripažino kaltu ir skyrė jam 40 parų areštą.

Šios bausmės vykdymą teismas atidėjo pusei metų be intensyvios priežiūros, bet  įpareigojo vyrą per bausmės vykdymo laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

Nuosprendžiui įsiteisėjus, teismo sprendimu, nelegaliai įgytas ir laikytas savadarbis ginklas, šaudmenys bei ginklas, kuriuo nušautas gyvūnas, bus konfiskuoti. 

Nusikaltimas įvykdytas šių metų sausio 8 dieną Akmenės rajone esančiame Kivylių kaime.

74-erių A. N savo namo kieme, ūkiniame pastate, iš lygiavamzdžio šautuvo „Acciaco Vichers“ tyčia du kartus iššovė į savo mišrūno šuns galvą. Nuo patirtų sužalojimų keturkojis nugaišo įvykio vietoje.

Anot pranešimo, nustatyta ir tai, kad Akmenės rajono gyventojas neteisėtai disponavo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis – savo namuose laikė lygiavamzdį šautuvą ir 82 šaudmenis.

Baudžiamoji byla išnagrinėta sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka. Anksčiau neteistas A. N. teisme visiškai pripažino savo kaltę.

Jis teigė, kad prieš šį įvykį jam priklausantis gyvūnas – mišrūno kalė Ara – buvo pririšta, nes jis buvo su vaikais. Kaltinamasis sakė, jog per šalčius įsileido ją į kambarį, o ryte norėjo vėl pririšti, bet ji nesileido ir pabėgo į kaimą.

Anot vyro, kaime palaida kalė lakstė tris dienas ir žmonės jam dėl to pradėjo priekaištauti. Vieną dieną per pietus jis kalbėjo išgirdęs garsiai lojantį šuniuką ir išėjęs į lauką pamatė savo šunį, kieme parsitempusį avį bei pešančią jos kailį, tačiau šuo ir vėl pabėgo.

Pasak kaltinamojo, šis šuo buvo senas, tad negalėdamas jo sugauti, jis nusprendė jį nušauti.

A. N. tvirtino, kad ginklą, kuriuo nušovė šunį, turėjo seniai, buvo jį legaliai įgijęs nuo Lietuvos nepriklausomybės pradžios. Iš pradžių ginklą laikė seife, o vėliau, kadangi seifo nebeturėjo, jį laikė tarp drabužių.

Kaltinamasis kaltę pripažino ir dėl nelegaliai laikyto perdaryto šautuvo bei šovinių. Pasak jo, perdirbtam šautuvui reikėjo šovinių, jis juos teigė gavęs iš nepažįstamo žmogaus Jonavos turguje dar sovietmečiu.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisuolis

teisuolis portretas
,,Teisingi" teismai ,o Bartaševičių išleido atostogaut į Italiją...Tik kažin ar be sugrįš...Konservams nepalankus priešrinkiminis triukšmas? Teisėsauga jų kišenėje....

jo

jo portretas
Kitą sykį šauk kaimyną tik 10 parų tegausi....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių