Teisme – plėšimu įtariami vyrai: sumušė moterį metaliniu strypu, pagrobė daugiau nei 21 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Alytaus apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trims alytiškiams ir marijampoliečiui pareikšti kaltinimai dėl plėšimo įsibraunant į patalpas veikiant bendrininkų grupe.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras Rolandas Juškevičius.

Tyrimą atliko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2024 m. vasario 24-osios vakarą keturi vyrai, veikdami bendrininkų grupe, dengdami veidus kaklaskarėmis, pro atrakintas duris įsibrovė į gyvenamąjį namą.

Kaip įtariama, vienas iš kaltinamųjų nukentėjusiajai neleido priešintis, o kiti ieškojo pinigų bei kitų vertingų daiktų.

Tyrimo duomenimis, nukentėjusioji patyrė nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Kaip įtariama, prieš moterį fizinį smurtą panaudojo anksčiau 20 kartų teistas marijampolietis.

Kaltinamasis, reikalaudamas pinigų, šeimininkę sugriebė už drabužių ir pargriovė virtuvėje ant grindų, vieną kartą sudavė metaliniu strypu, grasino susidoroti.

Remiantis tyrimo duomenų visuma, iš nukentėjusiosios pagrobta grynųjų pinigų bei įvairių daiktų (nešiojamasis kompiuteris, lagaminas su stalo įrankiais ir kt.). Bendra pagrobto turto vertė siekė daugiau nei 21 tūkst. 100 eurų.

Šioje byloje anksčiau 2 kartus teistam alytiškiui taip pat pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Už šią nusikalstamą veiką Baudžiamajame kodekse numatyta viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba bauda, arba areštas.

Už plėšimą – laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

Byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmams.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol jų kaltumas nėra įrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių