VSAT: pastarąją parą į Lietuvą bandžiusiems patekti migrantams talkino Baltarusijos pareigūnai

Praėjusią parą fiksavus rekordinį neteisėtai šalies sieną bandžiusių kirsti migrantų skaičių, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis informuoja, kad asmenys bandė patekti į Lietuvą su Baltarusijos pareigūnų pagalba.

„Yra dvi grupės: 29 ir 11 asmenų, prisistačiusių Irano ir Somalio piliečiais. Jie bandė į Lietuvą patekti iš Baltarusijos, per Ignalinos rajone esančią pelkėtą vietovę. Joje nėra galimybės įrengti fizinį barjerą, tik sienos stebėjimo sistemas. Jie į Lietuva bandė patekti upeliu, einant jo pakrante, to metu asmenys nenukentėjo. Atlikus formalias procedūras, visi 40 apgręžti. 10 iš jų gavo humanitarinius paketus“, – Eltai teigė G. Mišutis.

„Šiais metais tai rekordinis neteisėtų migrantų skaičius“, – pabrėžė jis.

VSAT atstovas nurodė, kad dalis asmenų į šalį mėginusių patekti asmenų yra gyvenę Rusijoje ir Baltarusijoje, anksčiau yra bandę patekti į Lenkiją.

„Iš šių 40, dalis yra gyvenę Rusijoje, Baltarusijoje. Dalis yra bandę neteisėtai patekti į Lenkiją, kur taip pat buvo apgręžti“, – teigė jis.

VSAT duomenimis, šiemet pasieniečiai į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose neleido patekti 333 neteisėtiems migrantams.

Pernai VSAT pareigūnai užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos įsibrauti 2 643 tokiems atėjūnams.

2022 m. Lietuvos pasieniečiai apgręžė 11 211 į Lietuvą neteisėtai bandžiusių prasmukti migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

i musu tevyne

 i musu tevyne portretas
butu tevyne musu... nebutu mokesciu uz ora uzlietu uz saule uz zeme uz stoga uz leidima dirbt ir uzsiimt veikla nuosavoje teritorija....pardavet tevyne, uzstatet uzsienio bankams savo vaiku ateiti......dabar ne tevyne a baudeju , vakcinaroriu ir elektriku aferistu gerove...PSD lazas...nieko asmenisko arkledante pati pasake kaPSD yra bet jis niekaip nesusijes su gydimu... paimkit daugiau paskolu...parduokit paskutines savo zemes uzsienio karo kompanijomskad amunicijos fabrikus ir bazes stayt...

elena

elena portretas
o is kur pas mus ju pilna jeigu apgrezia neileidzia

D.

D. portretas
O mūsiškiai pareigūnai ar "netalkina" tiems nelegalams, kai stumia juos atgal į Baltarusiją ?.. :-))) Juk padeda "sugrįžti" ten, iš kur ir atėjo...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių