Kultūros ministras susitiko su JAV ambasadore

  • Teksto dydis:

Kultūrinių saitų stiprinimo, bendrų projektų įvairiose kultūros ir meno srityse vystymo, bendradarbiavimo ugdant medijų ir informacinį raštingumą klausimai aptarti kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko ir Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorės Anne Hall susitikime.

Susitikimo metu JAV ambasadorė informavo kultūros ministrą apie Lietuvoje vykdomas įvairias kultūrines veiklas, siekiant supažindinti Lietuvos žmones su JAV kultūra ir vystyti stiprius dvišalius kultūrinius ryšius. A. Hall pasidžiaugė nuo 2005 m. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje veikiančia „Amerikos skaitykla“. Kilnojamoji paroda „Per Atlantą“, parengta bendradarbiaujant su Fulbraito stipendijatu dr. Charlesu Perrinu ir Valdo Adamkaus biblioteka-muziejumi Kaune, 2018 m. buvo eksponuota Vilniuje, Šalčininkuose, Visagine, Klaipėdoje, Zarasuose, Jonavoje ir Kaune, o 2019 m. ją planuojama eksponuoti Lietuvos mokyklose.

A. Hall taip pat pristatė JAV ambasados medijų ir informacinio raštingumo srityje rengiamus žurnalistų mokymus, dirbtuves, seminarus. Ambasada šioje srityje aktyviai bendradarbiauja su Lietuvos žurnalistų asociacija, VU Žurnalistikos institutu ir kt. Ambasadorės teigimu, ateityje siekiama bendradarbiauti ir su Lietuvos bibliotekų asociacija, planuojama remti vietos bibliotekas, kurios teikia anglų kalbos kursų paslaugas.

Kultūros ministras M. Kvietkauskas pabrėžė, kad medijų ir informacinio raštingumo sritis bei jos stiprinimas yra vienas iš Kultūros ministerijos veiklos prioritetų, ir išreiškė norą keistis gerąja patirtimi, žiniomis. Ministras taip pat informavo ambasadorę apie prieš kelias dienas patvirtintas Visuomenės informavimo politikos strategines kryptis 20192022 metams.

Pasak Kultūros ministerijos pranešimo, susitikimo metu aptartas ir 2018 m. JAV ambasados indėlis į Vilniaus Didžiosios sinagogos įamžinimo projektą bei kitus projektus, susijusius su žydų kultūros paveldu. Ministras atkreipė dėmesį, kad 2020-ieji Lietuvoje yra paskelbti Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metais. Šiuo sprendimu siekiama puoselėti daugiau negu 700 metų siekiančią Lietuvos žydų istoriją, kaip neatskiriamą Lietuvos istorijos dalį ir plėtoti visų gyvenančių Lietuvoje bei išvykusių iš Lietuvos žydų tautybės asmenų bendrystės su Lietuvos valstybe santykius. Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metų minėjimo komisija veikia prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos. Tikimasi turiningos programos, susijusios su žydų kultūros ir istorijos paveldo aktualizavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas

juokas portretas
matyt vyks pas draugus jankius pasisemti kulturos ar gaus zadanija cia vietoj
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių