- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
-
Druskininkuose gurmaniški kepsniai čirškės ant rankų darbo šedevro
Gegužės 26-27 dienomis Druskininkuose sinoptikų orų prognozes pakoreguos grilio meistrai. Oras įkais nuo kepsninėse liepsnojančių anglių.
Ant Nemuno kranto dvi dienas dėl geros valios taurės rungsis tarptautinio grilio čempionato GOODWILL CUP OF BBQ 2018 meistrai. Jautrios uoslės druskininkiečių ir miesto svečių laukia rimtas išbandymas kvapais, vaizdais ir skoniais.
Komisijoje – carų palikuonys
Tarptautinį čempionatą organizuoja Druskininkų savivaldybės administracija, Lietuvos grilio ir barbekiu asociacija, tarptautinė grilio ir barbekiu federacija. Grilio profesionalai savo gebėjimus ir išmonę demonstruos ruošdami kiaulienos, jautienos, paukštienos, žuvies patiekalus ir desertą.
Veiksmas čempionato teritorijoje prasidės ankstyvą šeštadienio rytą. Komandų kapitonams ištraukus burtus, meistrai stos prie kepsninių. Patiekalus vertins kompetentinga tarptautinė komisija, kurioje tokie grilio grandai kaip Andrejus Romanovas, Rusijos barbekiu asociacijos prezidentas, kurio gyslomis teka carų Romanovų kraujas.
Nugalėtojams – vertingi prizai
Renkant čempionato geriausius, komisijos nariai vertins bendrą patiekalo vaizdą, skonį, minkštumą ir sultingumą ir kitus, tik tikriems grilio profesionalams žinomus patiekalų niuansus.
Pagrindinis čempionato prizas – penkių šimtų eurų vertės kuponas ir kompanijos „Weber“ grilis. Būtent šios kompanijos įkūrėjas Džordžas Stivenas pirmasis sukūrė sferinį grilį ir padarė tikrą grilio kultūros perversmą Amerikoje.
Apdovanojimai neapsiribos tik pagaminto maisto įvertinimu. Organizatoriai įsteigė specialius prizus už komandos įvaizdį, aprangą ir net išradingiausiai ir labiausiai įtraukiančiai žiūrovus komandai.
Grilio meistrų laukia ir „Juodosios dėžės“ rungtis, o sekmadienį savo gebėjimus galės išbandyti ir žiūrovai. Jiems taip pats įsteigti specialūs renginio organizatorių prizai.
Organizatorių nuotr.
Kepsniai čirškės ir ant … traukinio
Čempionato lankytojai galės paganyti ne tik akis, susipažinti su naujausiais kepsninių modeliais, pasikalbėti su grilio profesionalais, bet ir paragauti pačių meistrų pagamintų patiekalų.
Į čempionato renginio teritoriją atpūškuos ir traukinio lokomotyvas. Tiesa, jei užsimanysite juo pasivėžinti – tikrai neišdegs. Unikalus rankų darbo šedevras, kurio paskirtis, kaip ir dera renginio kontekste, talkins ruošiant patiekalą, kuriuo bus vaišinami renginio svečiai.
Įspūdingos traukinio lokomotyvo pavidalo kepsninės dydis – trys su puse metro. Vieno kepimo metu galima paruošti kepsnių, kurių pakanka pavaišinti net du šimtus žmonių. Kokio gyvūno mėsa bus vartoma traukinio formos kepsninėje, organizatoriai kol kas negali atsakyti. Tai priklausys nuo medžioklės sėkmės. Ką prieš čempionatą pavyks nukauti „Tauro rago“ vyrukams, tuo ir bus vaišinami miestiečiai ir kurorto svečiai.
Organizatorių nuotr.
Žinomi visame pasaulyje
Nerijaus Navicko ir jo komandos sukurtos, pagamintos ir Didžiojoje Britanijoje užpatentuotos „BBQ Mates“ originalių formų kepsninės – dažnas įvairiausių renginių dėmesio traukos centras visame pasaulyje. Jos vis dažniau iškeliauja ir į grilio gerbėjų namus.
Aistringas grilio profesionalas N. Navickas džiaugiasi, kad po truputį ir Lietuvoje žmonių supratimas apie grilį plečiasi, o ir susidomėjimas auga. Lietuviai pagaliau pradeda suprasti, kad ant kepsninės galima išsikepti ne tik šašlyką. „Kepsninių galimybės išskirtinai didžiulės. Jose gaminius galima rūkyti šaltuoju ir karštuoju būdu, kepti įvairias mėsos rūšis, žuvį, jūros gėrybes, daržoves, cepelinus, desertą ir net ledus“, – pasakojo N. Navickas.
Beje, dar galima suspėti užregistruoti savo komandą į varžybas. Visus čempionato dalyvius organizatoriai aprūpins griliais, anglimi ir produktais, tereikia atvykti ir išbandyti savo jėgas smagioje kompanijoje. „Norinčius dar keletu laipsnių kilstelėti Druskininkų savaitgalio termometro stulpelį ir apturėti iššūkių prie kepsninės, kviečiame suburti komandą ir registruotis į karštą kovą dėl vertingų prizų“, – kvietė renginio organizatoriai.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Ketverius metus naujausią albumą kūrusi J. Šeduikytė: ieškojau motyvacijos gyti, kurti ir gyventi
Atlikėja Jurga (Jurga Šeduikytė) po ketverių metų pertraukos į dienos šviesą paleidžia naujausią savo darbo vaisių – albumą „Tik aš ir tu“. Simboliniame, dešimtajame kūrėjos autorinių dainų leidinyje,...
-
E. Redko: tradiciškai namuose puošiame ne eglutę, o kaktusą
Statistika verčia susimąstyti – kas penktas Lietuvos gyventojas patiria skurdo riziką. Todėl artėjant šventėms, „Maisto bankas“ kartu su LNK televizija kviečia į tradicinį paramos koncertą „PasiDalink“. Šio...
-
Monika Liu pirmąkart prakalbo apie metus nesibaigiantį persekiojimą2
„Tai grasinančio pobūdžio žinutės kiekvieną dieną per įvairius kanalus. Tada persekiojimas, kai tu tiesiog būni kažkokioje vietoje ir matai per langą, kad tas žmogus ten stovi. Akivaizdžiai tavęs laukia“, – atvirai LNK laidoje &...
-
„Niekšės“ ir „Žemaitukai“ susivienijo: dedikuojame bendrą dainą visiems mėgstantiems švęsti gyvenimą
„Niekšės“ drauge su grupe „Žemaitukai“ pristato naujausią savo projektą – dainą ir vaizdo klipą „Šiandien aš švenčiu“. Šį bendrą kūrinį dainininkai dedikuoja visiems, kurie...
-
L. Adomaičio žmona: per visus santuokos metus atskirai buvome vos savaitę1
Dainininkas Linas Adomaitis pristatė ilgai lauktą naująjį albumą „Stebuklas“, jis ypatingas ne tik kaip artėjančių švenčių simbolis, bet ir Lino 30 metų scenoje įamžinimas. ...
-
Vandens bijanti V. Siegel priėmė iššūkį: noriu sau įrodyti, kad viskas įmanoma7
„Kaip spėsiu? Nežinau, kažkaip. Bet labai noriu“, – plačiai šypsojosi Viktorija Siegel. Ji – naujausia karšto ir ekstremalaus „LNK iššūkio. Pagauk bangą!“ dalyvė, pakeitusi dėl kojos traum...
-
Jau nuo rytojaus – keturi L. Vaikules koncertai visoje Lietuvoje2
Jau rytoj į Lietuvą sugrįžta viena garsiausių Latvijos atlikėjų Laima Vaikule. Aksominio balso savininkė, pelnytai tituluojama stiliaus ikona, šį sykį dainininkė surengs net keturis koncertus su Latvijos bigbendu, kviestiniais solistais ir ba...
-
Kauno sporto halėje po 20 metų pertraukos ir vėl skambėjo „G&G Sindikatas“10
Lapkričio 23-iąją Kauno sporto halėje įvyko ilgai lauktas „G&G Sindikato“ koncertas, kuris subūrė pilnutėlę salę lietuviško repo gerbėjų. Šis koncertas buvo ypatingas dėl dviejų sentimentalių progų: grupė sugr...
-
Gimtadienį švenčiantis A. Užkalnis užsiminė apie naujus santykius16
Per savo gimtadienį, lapkričio 26-ąją, žurnalistas Andrius Užkalnis prasitarė – jo širdis nebe vieniša. ...
-
Europinė premjera: Toto Cutugno ir grupės „L’italiano“ šou Palangoje ir Vilniuje!1
Pirmą kartą Lietuvoje įvyks europinė muzikinio šou iš Italijos premjera: oficialus Toto Cutugno pagerbimo reginys, lydimas italų muzikinės grupės „L’italiano“. ...