- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
„Niekada negalima taupyti maisto sąskaita. Gali gyventi prastesniame viešbutyje, net hostelyje, bet niekada negalima taupyti ir atsisakyti gero vyno ir gero maisto. Bet kokioje pasaulio valstybėje man svarbiausia yra aplankyti pačius geriausius tos šalies restoranus“, - tokia filosofija vadovaujasi verslininkas ir renginių organizatorius Jogaila Morkūnas. Nenuostabu, kad nuolat keliaujantis gurmanas tapo ir vienu iš Liutauro Čepracko svečių LNK laidoje „Lietuvos superšefas“, kurioje be užuolankų pateikė savo nuomonę apie dalyvių patiekalus.
„Negaliu pakęsti, kai man patiekia lietuvišką rūtų darželį lėkštėje, kitaip sakant, bando savo lėkštėje sukurti šešių arų sklypą su sodo nameliu prie miesto, kur sodina viską, kur auga viskas, ir ko daugiau ten visko užaugs, tuo bus geriau... Toks jovalas man niekada nėra priimtinas“, - kriterijus, pagal kuriuos vertino laidos „Lietuvos superšefas“ dalyvius, aiškino J. Morkūnas.
Vis dėlto net ir žmogus, kuris šiandien sako, kad vakarieniauti namie dažniau nei 3 kartus per savaitę yra beprotybė, kažkada turėjo savo kulinarinį pažinimą pradėti nuo nulio. J. Morkūnas neslepia, kad gyvenime yra patyręs ir kuriozinių situacijų. „1992 – 1993 metais pirmą kartą išvykau į Kanadą, tačiau vieną vakarą teko apsilankyti pas stomatologą. Čia reiktų pabrėžti, kad tais laikais daug kam pilnas burnos užšaldymas dar buvo visiška naujovė. Po vizito su kolegomis išėjome vakarienės į jūros gėrybių restoraną, kur pirmą kartą gyvenime pamačiau krevetę, omarą, aštuonkojį... Pamenu, taip norėjau valgyti, ir – atrodo – viskas tada man buvo taip skanu, bet kitą rytą prabudau nuo skausmo. Buvau susikandžiojęs visą liežuvį, nes vakarienės metu jis dar buvo užšalęs... toks ir buvo mano pirmas susitikimas su jūros gėrybėmis“, - juokėsi J. Morkūnas.
Tiesa, įvairių nutikimų pasitaiko iki šiol. „Sykį, kai pietavau tuo metu dar geriausiu pasaulyje restoranu laikytu „Noma“, sulaukiau darbinio skambučio. Natūralu, kad negali kalbėti prie stalo, todėl pašokęs nuėjau šalin. Nepaisant to, mane iškart aprėkė, kilo baisus skandalas, kad jei dabar pat nepadėsiu ragelio, kitas patiekalas išvis nebus patiektas!“ – prisiminė verslininkas.
Bekalbant apie prisiminimus paaiškėja, kad net ir verslininko gyslelę vyras pirmą kartą ištestavo maitinimo versle: „Vaikystėje pats kepdavau sausainius ir pardavinėdavau juos pro virtuvės langus! Iki šiol bandau atkurti tą receptą, ir vis nepavyksta... tai buvo sausainiai su majonezu. Prekyba sekėsi puikiai, visi kiemo draugai nešdavo kapeikas, nes jie buvo žvėriškai skanūs!“
Vakarėlių liūtu dažnai tituluojamam J. Morkūnui sentimentus kelia ir kitas vaikystės patiekalas: „Tai mamos parpaliukų sriuba, tokie tešlos gabaliukai, paskaninti stebuklingu mamos būdu ir įleisti į sultinį... žvėriškai skanu. Iki šiol kartkartėmis mama, norėdama pamaloninti, vis pakviečia pavalgyti ar pasiimti namo jos parpaliukų sriubos.“ Ar laidos „Lietuvos superšefas dalyviai sugebės įtikti reikliam gurmanui?
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Prieš antrąją „Eurovizijos“ atrankos laidą – pokyčiai dalyvių sąraše1
Artėjant antram nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų filmavimui, paaiškėjo, kad jame vietoj planuotų 9 pasirodymų bus 8. Viena atlikėja pusfinalyje nedalyvaus. ...
-
21 metų norvegė tapo jauniausiu žmogumi, pasiekusiu Pietų ašigalį1
21 metų norvegė tapo jauniausiu žmogumi, savarankiškai ir be pagalbos pasiekusiu Pietų ašigalį slidėmis, antradienį naujienų agentūrai AFP pranešė jos komanda. ...
-
Velso princesė grįžo į vėžio centrą, kuriame buvo gydoma, kad padėkotų medikams1
Velso princesė Catherine (Ketrin) antradienį apsilankė ligoninėje, kurioje buvo gydyta nuo vėžio, ir padėkojo medikams, padėjusiems jai išgyti bei teikiantiems pagalbą dabar gydomiems pacientams. ...
-
Pirmasis Meškausko mylimosios interviu: paklausiau, kodėl man rašai, kai turi antrąją pusę?14
„Nežinau, kaip aš išdrįsau parašyti Astai, nes man tai nebūdinga. Žiūriu, graži, simpatiška mergina ir tiesiog parašiau – labas!” – apie pažintį socialiniuose tinkluose su mylimąja LNK laidoje...
-
Mamontovas apie Sausio 13-osios naktį: buvo aišku, kad kovosime iki galo3
Lietuvoje minima Sausio 13-oji. Apie Laisvės gynėjų dieną LNK žurnalistas kalbėjosi su dainininku Andriumi Mamontovu. ...
-
Statkevičius prisiminė kruviną Sausio 13-ąją: jei dabar reikėtų eiti prieš tankus, eičiau
Tuomet, kai jauną nepriklausomą Lietuvą supurtė kruvini Sausio įvykiai, Juozas Statkevičius buvo 22-ejų metų svajoklis, studentas. Šaltą žiemos naktį visiems laikams pasikeitė ne tik mūsų šalies, bet ir jo gyvenimas. Išskirti...
-
Kristė Kaikarytė apie priekaištus dėl garsios šeimos: tu gali būti aukos pozicijoje
„Gražiai, įsistačiusi kiaulės akis, apsukdavau informaciją prieš juos. Sutikdavau: taip, matote, mano tėvai tokie. Tarkim, kai egzaminus laikiau ir man buvo sakoma: „Tau nupirko lietuvių. Sakau, va, bet matematikai neužteko pinigų&l...
-
A. Ašmonas: žiūrovams jaučiu didelę meilę ir pagarbą
Meilė, laikas ir laimė – šių trijų dalykų nenusipirksime už jokius pinigus. Gal dėl to serialas „Man reikia meilės“ gerina populiarumo rekordus ir nuo sausio 13 d. kviečia LNK televizijos žiūrovus jau trečiąjį sezoną min...
-
Atlikėjai Gabrielei Grygolaitytei-Vashai gimė dukra: atskleidė vardą6
Atlikėja Gabrielė Grygolaitytė-Vasha pasidalijo džiugia žinia – su mylimuoju Elviu jie sūpuoja dukrą. ...
-
Jessica Shy: visa tai yra labai svarbu2
Šį sekmadienio vakarą LNK televizijos eteryje įvyks paskutinė „Lietuvos balso“ projekto nokautų laida, kurioje susikaus Jessicos Shy komandos dalyviai. Laidoje paaiškės paskutiniai keturi dalyviai, kurie su savo mokytoja k...