Gyvenimu prie jūros besimėgaujanti I. Jankauskaitė užsiminė, ko tikisi iš klaipėdiečių

Dainininkė Inga Jankauskaitė Klaipėdoje gyvena jau penkiolika metų. Anot jos, uostamiestis gražiausias tada, kai yra ramesnis ir tylesnis – didelės šventės I. Jankauskaitei nepatinka.

– Ką jūs darote Klaipėdoje, pajūryje?

– Aš tai gyvenu, o ką daro atvykę žmonės – nežinau. Turbūt tą, ką ir kiti turistai – vaikšto, valgo, gyvena, pykstasi, taikosi, augina vaikus, žaidžia su jais, skaito knygas, mėgaujasi ilgais pasivaikščiojimais pajūriu ir visais kitais mažo miesto malonumais. Klaipėda – mažas miestas. Aš labiausiai jį vertinu už tai, kad jis mažas, kad yra nedaug žmonių, nereikia stovėti spūstyse.

– Čia dabar jau jūsų namai?

– Na, aš Lietuvą vadinu savo namais, bet Klaipėdoje turiu namus jau beveik penkiolika metų.

– Ką veiksite per atostogas Klaipėdoje?

– Aš būsiu ne tik Klaipėdoje. Turiu planų, kaip kiekvieną vasarą – ir ežerinių, ir truputį paskraidyti, ir koncertuoti.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Ar yra Klaipėdoje mėgstamiausia vieta, kurią per atostogas aplankysite?

– Kadangi aš čia gyvenu, man beveik visą laiką atostogos. Kai grįžtu į Klaipėdą, man sulėtėja ritmas ir aš gyvenu ramesniu, vaikų aptarnavimo režimu, savo pačios režimu – sportu, knygomis, kūrybiniais dalykais.

Turiu tokią svajonę, kad Klaipėdos žmonėms atsirastų įprotis eiti į miestą, nes man kartais to labai trūksta. Pati gyvenu Senamiestyje ir labai mėgstu išeiti iš namų valandėlei, prasukti ratą.

Žmonių čia yra, jie čia gyvena. Man atrodo, kad visi po savo inkilėliu susitupi ir nėra tokio įpročio, gal bijo oro. Bet terapiškai tie ilgi pasivaikščiojimai visiems nepaprastai naudingi. Tada iš tikrųjų atgytų miestas.

– Tikri palangiškiai keikia vasarą dėl žmonių kiekio. Ar Klaipėdoje tai jaučiasi? Ar jaučiasi turistų perteklius?

– Ne, koks perteklius, kokių turistų? Esu sakiusi, kad dažnai jaučiuosi Klaipėdoje taip, tarsi gyvenčiau sodyboje, tokia viena. Aišku, vasarą Klaipėdoje yra didelių renginių, kai nėra kur praeiti – Jūros šventė, džiazai, aludarių diena, visų net neišvardinsiu.

Aš tuo metu stengiuosi išvykti, nes tokios Klaipėdos nemyliu. Bet žmonės atvažiuoja dėl tos šventės, čia vyksta daug koncertų.

Klaipėda tikrai turi savo magijos.

– Yra kelios naujienos. Žinau, kad dabar gali plaukti laivu, prisišvartuoti prie restorano ir valgyti. Ar bandėte jau tokią naujieną?

– Kai turėsiu laivą, išbandysiu.

– Dar naujiena – apžvalgos ratas.

– Taip, šis apžvalgos ratas yra naujiena. Aš dar nebandžiau, nežinau. Tikiu, kad visai smagu tomis dienomis, kai jis veikia.

– Kaip atpažinti tikrą klaipėdietį? Ką jis valgo, kaip atrodo?

– Nėra tokių dalykų. Lietuva tokia maža, kad mes čia išvis niekuo neišsiskiriame.

– Nevalgote pusryčiams stintų?

– Aš nei vakare jų nevalgau. Mėgstu agurkus – tokios mano stintos.

– Mes išgirdome, kad vasarą būtina čia grįžti, būtina grįžti į pajūrį.

– Klaipėda tikrai turi savo magijos. Čia yra ir kultūrinis gyvenimas. Visai neseniai buvau Pilies muziejuje, mane jis labai nustebino. Tai buvo labai kokybiškai praleista popietė. Čia visai nebloga situacija su gastronominiais dalykais. Čia yra, kur nueiti, o ir virtuvės įvairiausio lygmens.

Yra bėdų, kaip ir visur, bet yra ir fantastiškų dalykų. Yra tikrai, kur vaikščioti, kur pasėdėti. Labai mėgstama visų pramoga – plaukioti vandens dviračiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mu49B

Mu49B portretas
Apie įprotį "išeiti į miestą". Po miestą slankioja ir be tikslo valkiojasi tik dykaduoniai ir veltėdžiai. Normalūs žmonės dirba, o ilsisi savo namuose. Tam senamiesčio nereikia. Pakanka pietinio rajono. Ir nereikia jokio iškrypėliško "naktinio gyvenimo. Sąžiningai dirbantys žmonės po darbo dienos naktį ilsisi. O aktoriukai jau užkniso su savo "dainuojamąja poezija". Nei poezijos, nei normalios muzikos. Vien tik "saviraiškai" ir pigus piaras. Dar kažkas bando įrodyti, kad tai baisiai "dvasinga".

Rūtenis

Rūtenis portretas
Pritariu Laura- dainininkės nerasta. Namuose, tarp draugų- prašom ir į sveikatą ir iki užkimimo.

Laura

Laura portretas
Šiaip kaip aktorė vedėja laidų gera, bet dainininkė tragedija balso jokio visos dainos kaip viena kažkokie eilėraščiai Tr
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių