Meilės karveliai ir orgijų sriuba

Tradicinis padėkos vakaras Jūros šventės rengėjams ir rėmėjams pirmąsyk buvo taip arti Baltijos. Bangų skalaujama Smiltynė svečiams dovanojo ypatingų potyrių.

Į puikios nuotaikos krantą šventės dalyvius plukdžiusio kelto kapitonas nepraleido progos papokštauti - prisišvartavo tik po kelių įspūdingų manevrų Kuršių mariose. Įveikę ūksmingą pušyną balionais papuoštais traukinukais arba pėsčiomis, visi šypsenomis sveikinosi su jūra ir skubėjo spausti rankos šventės šeimininkui Klaipėdos merui Rimantui Taraškevičiui. Prašmatnų laivo trapą atstojo per smėlį nutiestas raudonas kilimas, kuriuo pražygiavę svečiai atsidūrė saulės nutviekstose, baltai dekoruotose terasose.

Vakaro tema „Meilė ir jūra" pažėrė visą glėbį jausmingų improvizacijų. Ausis glamonėjo flamenko muzika, prisiminti šokių žingsnelius kvietė žaismingas bugivugis.

Vaišėmis rūpinosi firma „Taravos Anikė". Atsižvelgus į vakaro temą buvo nuspręsta, kad virtuvėje turi suktis tik vyrai. „Tai labai seksualu. Su įkvėpimu ruošdamas maistą vyras demonstruoja, kad ir intymioje situacijoje būtų švelnus bei atidus", - šypsojosi „Taravos Anikės" savininkė Eugenija Odebrecht.

Svečių gomurius lepino gausybė aistrą žadinančių delikatesų: sultingi braškių vėrinukai, virėjų rankose „meilės karveliais" virtusios putpelės, „orgijų sriuba" pakrikštyta žuvienė, jūros dovanos su afrodiziakais - unguriai, sterkai, lašišos, skumbrės, moliuskai. Didelį vakaro dalyvių smalsumą kurstė patiekalas iš jaučio sėklidžių.

Vakaro kulminaciją paženklino ugnies fontanas jūroje. Tortą „Meilės laivas" svečiai ragavo gardžiuodamiesi šalta putojančia cava, kuri buvo patiekta ypač originaliai - maži „Freixenet" buteliukai savo valandos laukė paslėpti po šilku porcelianinėje vonioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Ar vertėjo eilinį robaksą taip aprašyt?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių