Mirė prancūzų kino legenda A. Delonas

  • Teksto dydis:

88 metų mirė prancūzų kino legenda Alainas Delonas (Alenas Delonas), sekmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė jo vaikai.

„Alainas Fabienas (Alenas Fabjanas), Anouchka (Anuška), Anthony (Antoni) ir (jo šuo) Loubo (Lubo) su giliu liūdesiu praneša, kad mirė jų tėvas. Jis ramiai mirė savo namuose Duši (Prancūzijoje), apsuptas savo trijų vaikų ir šeimos“, – sakoma pareiškime. Jame priduriama, kad šeima prašo privatumo.

Pareiškime teigiama, kad aktorius mirė „labai anksti vidury nakties“. Jis pastaruoju metu sirgo limfoma.

Nuo XX amžiaus 10-o dešimtmečio A. Delonas buvo retai matomas ekrane. 2019-aisiais Kanų kino festivalyje jis atsiėmė garbės „Auksinę palmės šakelę“ ir tai buvo paskutinis jo didesnis pasirodymas viešumoje.

A. Delonas turėjo milijonus gerbėjų visame pasaulyje, tačiau susilaukė ir būrio kritikų, o feministinės grupės pasipiktino Kanų kino festivalyje jam paskirtu apdovanojimu už viso gyvenimo nuopelnus.

A. Delonas 2023 metais pateko į laikraščių antraštes, kai trys jo vaikai pateikė skundą prieš jo padėjėją Hiromi Rollin (Hiromi Rolan), kaltindami ją priekabiavimu ir grasinimais.

2024-ųjų pradžioje jauniausias A. Delono sūnus pateikė skundą prieš savo seserį, kaltindamas ją pasinaudojus silpna A. Delono sveikata.

Nesantaika iškilo į viešumą po to, kai vyriausias A. Delono sūnus Anthony žurnalui „Paris Match“ atskleidė, kad jo tėvas yra silpnos sveikatos.

Alainas Delonas per savo advokatą pareiškė esąs sukrėstas ir pažadėjo pateikti skundą dėl šmeižto.

Melancholiškas, populiarus, paslaptingas, jis buvo daugiau nei žvaigždė: jis buvo Prancūzijos simbolis.

2019 metais jis buvo patyręs insultą.

Jis buvo prieštaringai vertinamas dėl savo santykių su moterimis, o jo sūnūs anksčiau kaltino jį smurtu šeimoje.

„Tu esi tas erelis su dviem galvomis, in ir jan, geriausias ir blogiausias, – 80-ojo gimtadienio proga rašytame laiške A. Delonui rašė septintojo dešimtmečio kino legenda Brigitte Bardot (Brižit Bardo). – Tu neprieinamas ir vis dėlto toks artimas, šaltas, bet deginantis.“

Po žinios apie aktoriaus mirtį B. Bardot AFP sakė, kad jis palieka „didžiulę tuštumą, kurios niekas ir niekas negalės užpildyti“.

Pasak jos, A. Delonas „atstovavo geriausiam Prancūzijos prestižiniam kinui“. Elegancijos, talento, grožio ambasadorius. Aš praradau draugą, alter ego, partnerį“.

A. Delonas išgarsėjo savo vaidmenimis tokiuose filmuose kaip „Baseinas“ (La Piscine) ir „Saulės nudeginti“ (Plein soleil). Europos kinui aktorius paskyrė daugiau nei 60 savo gyvenimo metų.

Jis taip pat vaidino Jeano-Pierre'o Melville'io (Žano Pjero Melvilio) 1967 metų filme „Samurajus“ (Le Samurai), Luchino Visconti (Lukino Viskončio) „Leopardas“ (Il Gattopardo) ir Michelangelo Antonioni (Mikelandželo Antonionio) „Užtemimas“ (L'Eclisse).

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) sekmadienį pagerbė A. Deloną, pavadindamas jį ne tik legendiniu aktoriumi, bet ir šalies simboliu.

„Alainas Delonas atliko legendinius vaidmenis ir privertė pasaulį svajoti. Savo nepamirštamu veidu apvertė mūsų gyvenimus aukštyn kojomis, – rašė E. Macronas socialiniame tinkle „X“. – Melancholiškas, populiarus, paslaptingas, jis buvo daugiau nei žvaigždė: jis buvo Prancūzijos simbolis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

MELOMANAS - biški ne į temą...

MELOMANAS - biški ne į temą... portretas
Laikai kurių aš pasigesiu... "Elvis His Latest Flame - MAXMIX"

Alen Delon nepjot odekolon.

Alen Delon nepjot odekolon. portretas
Alen Delon nepjot odekolon. Alen Delon govorit po francuzki...

ateina genijai visiems laikams

ateina genijai visiems laikams portretas
Lanzbergis nemirs-jis gyvuos per amžius
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių