Nobelio premijos laureatė M. Yousafzai ištekėjo

Pakistanietė Nobelio taikos premijos laureatė Malala Yousafzai (Malala Jusafzai), kurią talibai pašovė už jos pastangas propaguoti mergaičių švietimą, antradienį susituokė per kuklią ceremoniją Birmingame, vidurio Anglijoje.

Apie tuoktuves pranešė pati nuotaka socialiniame tinkle „Twitter“.

„Šiandien man brangi mano gyvenimo diena. Mes su Asseru (Maliku) susisaistėme santuokos saitais visam gyvenimui“, – parašė ji ir paskelbė savo ir jaunikio nuotraukų iš vestuvių.

„Atšventėme kuklią nikkah ceremoniją savo namuose Birmingame drauge su savo šeimomis. Pasimelskite už mus. Esame laimingi, kad kartu leidžiamės į mūsų laukiančią kelionę“, – pridūrė ji.

Nikkah ceremonija yra pirmas žingsnis musulmoniškose vestuvėse.

2012 metais, kai M. Yousafzai buvo 15 metų, jos gimtajame mieste Svato slėnyje mokyklos autobuse ją į galvą pašovė Afganistano Talibano judėjimo grupuotės Pakistane „Tehreek-e-Taliban“ kovotojai.

Sunkiai sužeista M. Yousafzai liko gyva, buvo ilgus mėnesius gydoma namuose bei užsienyje ir parašė didelio populiarumo sulaukusią autobiografiją „I Am Malala“ (Aš esu Malala).

2014 metais, būdama 17-os,  M. Yousafzai buvo apdovanota Nobelio taikos premija, kurią pasidalino su vaikų teisių aktyvistu iš Indijos Kailashu Satyarthi (Kailašu Satjarthiu).

Pernai  M. Yousafzai baigė Oksfordo universitetą, kur mokėsi filosofijos, politikos ir ekonomikos mokslų.

24 metų moteris ir toliau propaguoja mergaičių švietimą, o jos pelno nesiekiantis Malalos fondas yra investavęs Afganistane 2 mln. JAV dolerių (1,74 mln. eurų).

Ji taip pat pasirašė sutartį su „Apple TV+“ vaidybinių ir dokumentinių filmų kūrimui. Pagrindinis dėmesys juose turėtų būti skiriamas moterims ir vaikams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių