Po chemoterapijos kurso Velso princesė orientuojasi į tai, kad liga neatsinaujintų

  • Teksto dydis:

Velso princesė Catherine (Ketrin) pirmadienį itin emocingame vaizdo pareiškime paskelbė, kad išsigydė vėžį, bet jos dar laukia ilgas kelias iki visiško atsigavimo.

Nuoširdus pranešimas reiškia didelį palengvėjimą Jungtinės Karalystės karališkajai šeimai po sunkių metų, kai apie vėžio diagnozes paskelbė ir Catherine, ir karalius Charlesas III (Karolis III).

„Negaliu apsakyti, koks palengvėjimas pagaliau baigus chemoterapijos gydymą“, – socialiniuose tinkluose „X“ ir „Instagram“ paskelbė 42 metų Velso princesė.

Pasak jos, pastarieji devyni mėnesiai buvo nepaprastai sunkūs šeimai – sutuoktiniui Velso princui Williamui (Viljamui) ir jų vaikams: 11-mečiui princui George'ui (Džordžui), devynerių princesei Charlotte (Šarlot) ir šešerių princui Louisui (Luisui).

„Kaip žinote, gyvenimas gali pasikeisti akimirksniu ir turėjome surasti būdą, kaip išlaviruoti audringuose vandenyse bei nežinomame kelyje“, – sakė Catherine.

Būsimoji karalienė, kuri yra laikoma svarbia figūra siekiant išsaugoti karališkosios šeimos pozicijas besikeičiančioje Britanijoje, pridūrė, jog dabar didžiausią dėmesį skiria tam, ką ji gali padaryti, kad liga neatsinaujintų.

„Nors užbaigiau chemoterapiją, mano kelias į pasveikimą ir visišką atsigavimą bus ilgas (...). Privalau kiekvieną dieną ir toliau priimti tokią, kokia ji bus“, – sakė ji.

„Tačiau nekantrauju sugrįžti į darbą ir artimiausiais mėnesiais imtis dar kelių viešų įsipareigojimų, kai galėsiu (tai daryti)", – pridūrė Velso princesė.

Catherine kovo mėnesį paskelbė, kad jai pradėtas „prevencinės chemoterapijos“ kursas. Kokio tipo vėžiu ji sirgo, neskelbta.

Solidarumas

Tas pareiškimas pasirodė vos kelios savaitės po to, kai paaiškėjo, jog vėžys taip pat buvo diagnozuotas jos šešurui.

75 metų Charlesui III, kurio diagnozė paaiškėjo po gerybinės prostatos ligos gydymo, balandį gydytojai leido grįžti prie viešų pareigų, nurodydami, kad karaliaus sveikimo pažanga juos labai padrąsina.

Šeštadienį monarchas su žmona karaliene Camilla (Kamila) ir kitais karališkosios šeimos nariais buvo pastebėtas tradicinėse škotų Breimaro žaidynėse ir dalyvavo pamaldose, skirtose antrosioms jo įžengimo į sostą metinėms.

Pirmadienio vaizdo įraše Catherine ir Williamas atrodo atsipalaidavę ir laimingi su savo vaikais Norfolko kaime ir paplūdimyje Rytų Anglijoje, kur turi namus.

Įraše pora demonstruoja švelnius jausmus, vienu metu Williamas pabučiuoja žmoną į skruostą.

Kitose scenose šeima eina per mišką, surengia pikniką ir žaidžia kortomis.

Įrašas buvo padarytas praėjusį mėnesį, pranešė Kensingtono rūmai.

Pasak Catherine, mėnesiai po vėžio diagnozės nustatymo visų pirma priminė – Williamui ir jai – kad reikia nepamiršti paprastų, bet svarbių gyvenimo dalykų, kuriuos daug kas laikome savaime suprantamais, ir būti už juos dėkingiems. „Paprasčiausiai už tai, kad myli ir esi mylimas“, – sakė ji.

Velso princesė taip pat išreiškė solidarumą su kitais onkologiniais ligoniais.

„Visiems, kas tęsia savo vėžio kelionę, (noriu pasakyti): lieku su jumis, šalia, ranka rankon. Iš tamsos gali kilti šviesa, tad tegu ši šviesa šviečia ryškiai“, – sakė ji.

Catherine viešumoje šiemet pasirodė vos kelis kartus.

Nedrąsus sugrįžimas

Iki kovo 22-osios, kai vaizdo pareiškimu pranešė apie jai nustatytą vėžį, Catherine viešumoje nebuvo pastebėta nuo Kalėdų.

Sausio mėnesį karališkųjų rūmų pareigūnai paskelbė, kad ji dvi savaites praleis ligoninėje dėl pilvo operacijos.

Catherine viešumoje vėl pasirodė birželį, kai dalyvavo Charleso III oficialaus gimtadienio kariniame parade Londone.

Liepą Velso princesė atvyko į Vimbldono vyrų teniso finalą ir įteikė taurę nugalėtojui Carlosui Alcarazui (Karlosui Alkarasui).

Labdaros organizacijos, padedančios kovoti su vėžiu, sveikino Catherine pareiškimą.

Organizacijos „Maggie's“, padedančios onkologiniams ligoniams ir jų šeimų nariams, vadovė Laura Lee (Lora Li) sakė, kad tai fantastiškos naujienos.

„Pamatyti, kaip ji ištvėrė gydymą ir paskelbė šį vaizdo įrašą, bus naudinga daugybei su vėžiu gyvenančių žmonių“, – sakė ji.

Pasak „Macmillan Cancer Support“ atstovo, princesės sprendimas taip atvirai kalbėti apie savo patirtį suteiks viltį daugeliui kitų žmonių, išgyvenančių panašius dalykus.

Britų karališkoji šeima ištvėrė ne vienus sunkius metus.

2022-ųjų rugsėjį mirė 70 metų valdžiusi karalienė Elizabeth II (Elžbieta II) – nepraėjus nė pusantrų metų po jos sutuoktinio princo Philipo (Filipo) mirties.

Charleso III jaunesnysis sūnus princas Harry (Haris) 2020-aisiais sensacingai pasitraukė iš karališkosios šeimos gyvenimo ir su žmona Meghan (Megan) apsigyveno Kalifornijoje.

Daug žiniasklaidos dėmesio sulaukė jų skundai dėl elgesio su jais Jungtinėje Karalystėje. Savo kartėlį jie liejo interviu pokalbių laidų „karalienei“ Oprah Winfrey (Oprai Vinfri), „Netflix“ seriale ir Harry autobiografijoje „Atsarginis“ (Spare).

Dėl šių žodinių išpuolių Harry iš esmės nutolo nuo daugumos giminaičių, ypač nuo brolio Williamo, nors po Charleso III vėžio diagnozės paviešinimo būta šiokių tokių taikymosi su tėvu ženklų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

show must go on

show must go on portretas
Bakinghemo "Santa Barbara" tęsėsi: ziopliai tikęs jos pasveikimu ,kaip ir jos liga. nežinia, ką reikia tokio bjauraus prisitresti, kad taip neskoningai meluoti ir apie ligą, ir apie pasveikima, ir be abejo apie laimingą šeimą...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių