Stoja prie vairo girto sėdusio M. Stonkaus darbai: pasisakė jo kuriamo švietimo projekto atstovai

  • Teksto dydis:

Po neatsakingo aktoriaus Manto Stonkaus elgesio, kai jis girtas sėdo prie automobilio vairo, stoja žinomo vyro darbai. Apie M. Stonkaus situaciją pasisakė projekto „Digiklasė“, prie kurio prisideda ir aktorius, atstovai.

„Sulaukėme daug neigiamų atsiliepimų, komentarų bei replikų dėl mūsų komandos nario Manto Stonkaus poelgio. Norime tvirtai pareikšti, kad nors ir šis žmogus stipriai prisidėjo prie to, kur šiuo metu yra „Digiklasė“, tačiau mes visiškai nepalaikome ir netoleruojame tokio elgesio“, – rašoma feisbuke.

Anot įmonės atstovų, M. Stonkus ženkliai – idėjomis, plačiu pažinčių ratu, didele pasiekiama auditorija – prisidėjo prie projekto populiarinimo. 

„Šiuo metu Mantas yra atsitraukęs nuo aktyvios veiklos „Digiklasėje“ ir yra ankstyvojo investuotojo pozicijoje. Tikrai žinome, jog Mantas nuo pat pradžių projektu susidomėjo ne dėl honorarų, o dėl sprendimo, kuris gali pasitarnauti daugeliui moksleivių, – rašoma feisbuke. – Svarbiausia, norime pabrėžti, kad M. Stonkus niekaip nėra susijęs su ugdymu ir akademiniu turiniu. Už ugdymo procesus ir švietimo turinį tiesiogiai yra atsakingas įmonės vadovas ir švietimo vadovas. Tikimės, kad suprasite. Naudodamiesi galimybe, norime paskatinti nekartoti M. Stonkaus padarytos klaidos.“

Anksčiau apie M. Stonkaus elgesį pasisakė ir bičiuliai bei tinklalaidės „Vėl tie patys“, prie kurios kūrimo prisideda ir prie vairo girtas sėdęs aktorius, kūrėjai Mantas Katleris ir Rolandas Mackevičius.

Po to, kai M. Stonkus nepasirodė tinklalaidėje, bičiuliai teigė neteisinantys M. Stonkaus poelgio.

„Manau, kad pagrindinis ir svarbiausias dalykas šioje situacijoje, koks tik gali būti, tai galimybė pasimokyti iš svetimų klaidų. Patiems niekada to nekartoti ir pasimokyti iš svetimų klaidų. Tai gali nutikti bet kam, bet kada, jeigu vartodami alkoholį neteksite proto ar savikontrolės, arba neturėsite draugų, kurie jus palaikys. Labai svarbu – nepamirškite klausyti už save blaivesnių draugų, jie gali pasakyti teisingą dalyką ir sprendimą“, – sakė R. Mackevičius.

„Čia nėra pateisinamas dalykas, bet visko būna. Mes esam ir kolegos, ir draugai, kartu įkūrėm šitą kanalą. Tai tik realiai parodė, kaip mes turim vertinti tai, ką turim. Visi gali nutraukti, kai tu dirbi kitam, vedi renginį“, – sakė M. Katleris, pridūręs, kad jie yra šeima.

M. Stonkus po incidento pats prisipažino, kad girtas sėdo prie automobilio vairo.

„Artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties. Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau už automobilio vairo. Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks. Klydau. Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms, bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams. Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę. Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manim tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – feisbuke atsiprašė M. Stonkus.

Prie vairo sėdusiam aktoriui buvo nustatytas 1,67 promilių girtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

spykis

spykis portretas
pijokai neturi smezuoti televizijos ekranuose
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių