Tūkstančius Lietuvos šeimų suvienijo Šeimų ir šeimynų šventė

  • Teksto dydis:

Šeštadienį tūkstančius šeimų iš visos Lietuvos Visuomenės harmonizavimo parke subūrė tradicinė Šeimų ir šeimynų šventė „Viena šeima – viena širdim!“, globojama socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės.

Šventėje taip pat dalyvavo ir gausus būrys šeimynų, vaikų globos namų, dienos centrų globojamų vaikų. Pasak šventės organizatorių, šiemet renginyje apsilankė apie 15 tūkst. žmonių.

„Šeima yra ta aplinka, kurioje geriausiai galime jaustis mylimi, reikalingi, galų gale – laimingi. Tai svarbu kiekvienam – tiek suaugusiesiems, tiek garbaus amžiaus sulaukusiesiems, o ypatingai – patiems mažiausiems. Vaikams reikalingas saugumas, galimybė sveikai augti, vystytis ir mokytis, ne mažiau – mylintis žvilgsnis, apkabinančios ir priglaudžiančios rankos, paguodžiantis, padrąsinantis žodis. Todėl mūsų siekis – kad šeimos Lietuvoje jaustų palaikymą ir rūpestį, o kiekvienas vaikas galėtų augti mylinčioje šeimoje arba šeimai artimoje aplinkoje ir turėti laimingą vaikystę“, – sakė A. Pabedinskienė.

Pasak, ministrės, laikas, praleistas su pačiais artimiausiais, yra nepaprastai brangus, o galimybė šeimoms susipažinti ir pabendrauti su kitomis šeimomis dar labiau sutvirtina ryšius, kuria ir puoselėja bendrystę.

Šeimų ir šeimynų šventės dalyvių laukė daugybė pramogų, įsikūrusių pramogų zonose – šeimos kiemeliuose. „Įdomybių akademijoje“ vyko pasiskraidymai virtualioje realybėje su „Oculusrifft akiniais“, robotų olimpiada, muilo burbulų šou. Mokslinėje laboratorijoje vaikai turėjo galimybę ne tik stebėti efektingus virsmus ir nuostabius stebuklus, bet ir patys dalyvauti bandymuose.

„Mamos pievoje“ veikė kasų pynimo mokyklėlė, saldainių, ledinukų gaminimo dirbtuvėlės, vaško žvakių fabrikėlis, piešiamų tatuiruočių studija, vyko šakočio, sapnų gaudyklių gamyba, origami (gervių lankstymo) pamokėlės ir kitos atrakcijos. Tėčiai turėjo savo atskirą pramogų zoną, kurioje netrūko aktyvių veiklų.

„Vaikų sode“ mažieji džiaugėsi batutais, sūpynėmis, įvairiais žaidimais, mokėsi gaminti vėjo malūnėlius, kūrė kartoninių namų miestelį, varžėsi estafetėse. Ramybės skvere vyko smagios pramogos senjorams, šachmatų čempionatas, šeimos galėjo pailsėti nuo šventės šurmulio, pamigdyti pačius mažiausius.

Šeimos buvo kviečiamos dalyvauti įvairiausiuose konkursuose ir rungtyse, o nugalėtojų laukė siurprizai. Renginio dalyvius džiugino etnostiliaus grupių, vaikų kolektyvų pasirodymai, užbūrė teatralizuotas cirko šou, o šventę vainikavo garsių Lietuvos atlikėjų Merūno, Manto, Sauliaus Prūsaičio, Ericos Jennings, Jazzu ir Žalvarinio koncertas.

Daugiau šventės akimirkų galima rasti ministerijos socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių