Žinomų kauniečių dėmesys ir parama – ypatingų vaikų ypatingiems piešiniams

Ilgojo Joninių savaitgalio išvakarėse kauniečiai, tarp kurių buvo ir žinomų žmonių, susirinko į prasmingą vakarą. Renginio metu buvo eksponuojami specialiųjų ugdymo poreikių turinčių vaikų vektorinės tapybos darbai, surengtas jų aukcionas.

Prasmingo renginio nepraleido aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su vyru Aurimu, laidų vedėja Gerda Žemaitė, dainininkės Giulija ir Monika Falcon, advokatė Aušra Ručienė, plaukų stilistas Karolis Murauskas ir kt.

Idėja surengti paramos vakarą kilo kauniečiams verslininkams, sutuoktinių porai Nijolei ir Pauliui Tamošiūnams. Kviestinius svečius jie sukvietė atvykti į restorano „Bokštas” vasariškomis gėlėmis išpuoštos lauko terasos atidarymą: joje ir vyko organizacijos „Angelų sodai” globojamų specialiųjų poreikių turinčių mokinių sukurtų darbų aukcionas. „Tai – informacinių technologijų ir vaikų fantazijos jungties rezultatas – unikalūs kompiuterinės tapybos darbai, kokių iki šiol daugelis dar nebuvo matęs. Visi darbų autoriai lanko neformalaus vaikų švietimo vektorinio (kompiuterinio) piešimo ir fotografijos pagrindų būrelį”, – savo auklėtinių kūrybą pristatė jų mokytojas, socialinio projekto „Angelų sodai” sumanytojas Valdas Kančauskas.

Mačiau, kaip prastai dirba visi valstybiniai centrai ir gydymo įstaigos – tai be galo skaudi problema.

„Su Valdu jau senokai bendraujame, apie jo gražias iniciatyvas žinojau labai seniai. Darbas su autistiškais vaikais, skiriant jiems šitiek dėmesio ir darant tiek gerų darbų – labai pagirtinas. Žinau, kaip tai yra sunku, kiek atima gyvybinės energetikos. Ir pats esu susidūręs su autistiškais vaikais, jų problemomis, mačiau, kaip prastai dirba visi valstybiniai centrai ir gydymo įstaigos – tai be galo skaudi problema... Norėjome bent minimaliai prisidėti prie jų veiklos. Taip ir kilo mintis surengti bendrą renginį, kurio tikslas – parama „Angelų sodų” organizacijos veiklai”, – apie prasmingą idėja pasakojo verslininkas, visuomenininkas P. Tamošiūnas, ir anksčiau inicijavęs bei rėmęs vaikus globojančių organizacijų renginius.

V. Kančauskas teigė, jog jo įkurta organizacija sutiko dalyvauti restorano „Bokštas“ iniciatyvoje surengti aukcioną, nes tai – dar viena galimybė pristatyti visuomenei šių ypatingų kūrėjų pasiekimus, atkreipti verslo atstovų dėmesį apie šių vaikų potencialą, kuriant pridėtinę vertę ir garsinant Lietuvos vardą beveik visuose pasaulio kontinentuose, nuo Jungtinių Amerikos Valstijų iki Japonijos, Pietų Korėjos ir net Australijos. „Šiuo metu jau aktyviai ieškoma verslo partnerių, aukštosios mados drabužių dizainerių, grafikos dizainerių, architektų, reklamos bei rinkodaros specialistų, kurie padėtų ypatingų vaikų piešinius perkelti ant vienetinių, aukščiausios kokybės, natūralių medžiagų rūbų, aksesuarų, užuolaidų, keramikinių plytelių ir taip juos pristatyti bei realizuoti visame pasaulyje“, – apie įdomias idėjas pasakojo informatikos specialistas ir fotografas.

Parodoje Kaune pristatyti 22 unikalios vektorinės tapybos vaikų kūriniai, per šalį keliaujantys jau ketvirtus metus. „Šio renginio dalyviai, kaip ir milijonai žmonių visame pasaulyje, sužinojo, kad šie kūrybiški Lietuvos vaikai yra čia – šalia mūsų ir jiems reikia paramos ir mūsų visų palaikymo”, – po renginio sakė V. Kančauskas. Lėšos, gautos pardavus vaikų darbus, bus skirtos naujų vaikų darbų parodų rengimui Portugalijoje, Kanadoje, Izraelyje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, kūrėjų piešto Angelo perkėlimui ant 65 kvadratinių metrų aitvaro ir edukacinėms-pramoginėms išvykoms apmokėti.

Nuo mažens žinojau ir buvau mokoma, kad reikia padėti vargstantiems.

„Man atrodo, labai svarbu tokius renginius organizuoti, nes jie – prasmingi. Smagu, kai gali kažkam padėti! Visada mielai dalyvauju labdaringuose renginiuose ir akcijose – visada gera prisidėti! Juk mes nei vienas nežinom, kada mums patiems gali prireikti kitų pagalbos”, – sakė renginyje dalyvavusi žurnalistė G. Žemaitė, gyvenime besivadovaujanti taisykle: „Gerumas gerumu, nes gėris, deja, kaip ir blogis, visuomet sugrįžta dešimteriopai!”

„Jei galiu nors kažkiek atkreipti žmonių dėmesį į kokią nors problemą ar iniciatyvą problemai spręsti, tai visada stengiuosi sudalyvauti. Nuo mažens žinojau ir buvau mokoma, kad reikia padėti vargstantiems. Tikrai daug per gyvenimą sudainuota ir sudalyvauta įvairiuose labdaros projektuose. Manau, geri darbai yra būtini, tik, kai juos darai, nesitikėk padėkos. Taip pat tikiu, kad kuomet tau pačiam prireiks pagalbos, taip pat atsiras, kas padės“, – įsitikinusi operos dainininkė M. Falcon, renginyje apsilankiusi su mama Giulija.

„Renginys buvo nepakartojamas, aukšto lygio. Susitikau su seniai matytais bičiuliais. Žiūrint į moksleivių darbus net ašarą išspaudžia: kaip jie stengiasi ir atiduoda visą savo širdį tapydami. Turėčiau didesnius namus, tai tikrai įsigyčiau visus paveikslus, – vakaro įspūdžiais dalinosi plaukų stilistas K. Murauskas. – Kai mane kviečia į labdaros renginius, aš niekada neatsisakau, nes norisi padėti, paremti, pabūti kartu su tais, kuriems yra sunku. Besilankydamas paramos renginiuose noriu parodyti visuomenei pavyzdį, kad visi gali padėti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas pasirašė?

Kas pasirašė? portretas
Bet šitaip išdarkyti Malūnininko bokštą su tuo paveikslu-reklama?!, ir kabo jau kokie trys metai...Ir niekas nieko ,,nesupranta"? Siaubas...

Na na

Na  na portretas
Tai kur tos Giulijos žentas Monikos Falconas???Pavardę pasikeite kad uzsienyje lengviau tarti ir ties tuo sustota!!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių