A. Kriščiūno-Tyntos draugai ir artimieji dalijasi prisiminimais: Aušry, nevykęs šį kartą pokštas

  • Teksto dydis:

Penktadienio popietę Lietuvą pasiekė liūdna žinia. Mirė buvęs humoro laidų vedėjas, buvęs Kauno miesto tarybos narys, visuomenininkas Aušrys Kriščiūnas-Tynta. Po sukrečiančios žinios, jo artimi žmonės, kolegos ir bičiuliai socialiniuose tinkluose pasidalijo jautriais prisiminimais bei užuojautomis.

A. Kriščiūnui-Tyntai buvo 56-eri.

„Vienas didžiausių gyvenimo nuotykių, kurio neįmanoma užmiršti, ir revoliucija televizijoje – populiarumo rekordus mušęs vienas pirmųjų realybės šou „Baras“. Kiek saulių palydėta, kiek aušrų sulaukta su Aušriu Kriščiūnu-TYNTA!

Nuo šiol rojuje bus kur kas trankiau ir linksmiau! O mes tikrai dar pratęsim…Užuojauta artimiesiems“, – rašė televizijos laidų prodiuseris Dominykas Kubilius.

„Ryčiau“,  – sakydavo jis paskambinęs.

„Ką, Aušriukai?“  – sakydavau aš.

„Eik na****! Kaip gyveni?“

Keistai švelnūs, kad ir reti mūsų pabendravimai, daugiausia telefonu, paskutinius penkis metus.

Bet ir kitus dvidešimt metų jautėme vienas kitam draugiškumą ir supratimą. Ir tada, kai Aušrys gėrė kaip Meška, nešdavo ant posūkių kaip Tinta, bendravo su kažkokiais įtartinais tipais...

Jame buvo didelio gerumo. Didelio dygaus grožio.

Amžiną atilsį, Aušriukai, – prisiminimais apie A. Kriščiūną-Tyntą pasidalijo žurnalistas bei laidų vedėjas Rytis Zemkauskas.

„Sunku tuo patikėti, bet Aušrio Kriščiūno-Tyntos jau nėra – mirė po sunkios ligos... Tai buvo bendražygis ir labai geras draugas, su kuriuo susipažinau dar 1995 m. Visada optimistiškas, geros nuotaikos, Lietuvos patriotas iki kaulų smegenų, Ukrainos draugas, deja, vėžys buvo pažengęs jau labai toli. Sudie, Aušry...“ – socialiniame tinkle penktadienį pranešė jo bendrapartietis Stanislovas Buškevičius.

„Po ilgos kovos su sunkia liga mirė daug kam žinomas pramogų pasaulio atstovas. Mums, pirmiausia, Nacionalinio susivienijimo bendražygis ir tvirtų principų žmogus – Aušrys Kriščiūnas-Tynta. Ilsėkis ramybėje“, – savo feisbuko paskyroje paskelbė rašytojas Vytautas Sinica.

Šiandien pasiekė liūdni žinia – mirė KTU Studentų Sąjungos (dabartinės KTU SA) įkūrėjas Aušrys Kriščiūnas-Tynta. Visiems žinomas kaip visuomeninkas, politikas ir šou žvaigždė, o atstovybės bendruomei – nuoširdus, šimtus studentų įkvėpęs alumnas, kurio iškeltomis vertybėmis vadovaujamės jau 31-erius metus. Užuojauta šeimai. Ilsėkis ramybėje, Tynta...“, – liūdėjo KTU studentų atstovybė, kurios įkūrėjas buvo pats A. Kriščiūnas-Tynta.

„Ilsėkis ramybėj, Tynta-Aušry! Užuojauta šeimai“, – rašė atlikėja Viktorija Mauručaitė.

„Gero kelio, Tėtuši...“ – rašė grupės „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas.

Labai, labai liūdna. Amžiną tau atilsį, Aušry. Užuojauta šeimai, draugams“, – rašė muzikantas Juozas Liesis.

Ech, Aušry, nevykęs šį kartą pokštas. Ilsėkis ramybėje“, – šiuos žodžius šoumenui skyrė Dalius Rutkauskas.

„Sukrečianti žinia. Netekome nuostabaus, nuoširdaus, protingo, sąmojingo ir neišdildomą įspūdį paliekančio žmogaus. Visuomenininkas, politikas, tikras Lietuvos patriotas, buvęs Kauno miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas iškeliavo Anapilin.  Ilsėkis ramybėje, mielas Aušry. Žiauriai, žiauriai, gaila. Užuojauta ir stiprybės šeimai...“ – rašė Stasys Buškevičius.

„Mes dar susitiksim. Greičiausiai ten, kur ypač šilta, nes už pavogtą iš restorano kečupo butelį taip ir neatsiskaitėm. Iki, Aušry“, – rašė Asha Har.

„Tais laikais mums čia buvo turbo daina-hitas. Dainavom... kopijavom... Labai labai liūdna, kai išeina geri žmonės per anksti. Ilsėkis ramybėje, kaimyne...“ – rašė Rasa Vengrauskienė.

A. Kriščiūno-Tyntos urna bus pašarvota „Rekviem“ laidotuvių namuose, Kaune, birželio 29 d. nuo 18 val. Ji išnešama birželio 30 d. 15 val. Laidojama Romainių kapinėse.


A. Kriščiūnas gimė Vilniuje, mokėsi Antano Vienuolio ir 35-tojoje vidurinėse mokyklose, vėliau studijavo Kauno technologijos universiteto energetikos fakultete.

A. Kriščiūnas išgarsėjo prieš trisdešimt metų humoro laidoje atlikdamas vadinamąjį tautinį šokį „Tynta“. A. Kriščiūnas-Tynta dalyvavo TV laidoje „Bentski šou“,  projektuose „Tegyvuoja karalius“, „Europa šou“, „Grand LT šou“, buvo ir realybės šou „Baras“ vedėju.

A. Kriščiūnas yra dirbęs radijo stoties programų direktoriumi, reklamos agentūrose, buvo įvairių televizinių projektu dalyvis, vedėjas.

Jis buvo grupės „Belmondo“ įkūrėjas ir lyderis, grupės „Išjunk šviesą“ vadybininkas, radijo stoties „Ultra Vires“ vienas steigėjų, programų direktorius. Vedė laidas radijo stotyje „Extra FM“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Ar jis konservatorius ?

Rūtenis

Rūtenis portretas
Kuklus tas velionio kūrybinis palikimas- pastrapaliojimą it darkymąsi pavadintą tintos šokiu ir dar truputis ieškojimų be pretenzijų į meną ir tiek. Bentski komandos rožickas dabar bent jau bando būti inteligentu- prie arbatos ir ant dviejų kėdžių bando kalbinti įvairius žmones, gaunasi juokingai, bet žiūrėti vis tiek sunku- neduota.

Anonimas

Anonimas portretas
Geri žmonės miršta o parazitai ilgai gyvena
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių