Amerikos žydų komitetas: kelia nerimą tai, kad socialdemokratai atviri koalicijai su R. Žemaitaičiu

Diskusijos apie vis didesnį populiarumą įgyjančią antisemitiniais pareiškimais pasižymėjusios Remigijaus Žemaitaičio partiją „Nemuno aušra“ sulaukia dėmesio ir tarptautinėje erdvėje – Amerikos žydų komitetas kritikuoja socialdemokratų svarstymus formuoti koaliciją su minėta politine jėga. Komitetas pažymi – tradicinės partijos turėtų atsiriboti nuo bet kokios galimybės dirbti su šia, anot jų, „ekstremistine partija“.

„Lietuvoje aiškiai antisemitinė politinė partija, vedama buvusio parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, gyventojų apklausomis spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose užimtų trečiąją vietą“, – socialinio tinklo „X“ paskyroje trečiadienį skelbė Amerikos žydų komitetas.

„Dar didesnį nerimą kelia tai, kad socialdemokratų partija sako esanti atvira koalicinei vyriausybei su Žemaitaičiu“, – pažymima įraše.

„Jeigu pagrindinės partijos yra ištikimos esminėms demokratijos ir Europos vertybėms, jos privalo prisiekti neformuoti vyriausybės su šia ekstremistine partija“, – priduria komitetas.

ELTA primena, kad R. Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“ pastaruoju metu dažnai minėta kaip viena iš tikėtinų naujos valdančiosios daugumos narių. Tokias kalbas sustiprino Seimo rinkimų favoritais laikomų socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė užsiminusi, jog neatmestų galimybių formuoti valdančiąją koaliciją su „Nemuno aušra“.

Tiesa, vėliau V. Blinkevičiūtė tikslinosi, jog apie galimas koalicijas kalbėti dar anksti – viskas spręsis po rinkimų. Visgi, vieną raudonąją liniją LSDP pirmininkė įvardijo – neįsivaizduotų bendro darbo su konservatoriais.

Socialdemokratės pasisakymas dėl „Nemuno aušros“ buvo viešai sukritikuotas, akcentuojant, kad partijos lyderis R. Žemaitaitis Konstitucinio Teismo buvo pripažintas dėl antisemitinių pareiškimų sulaužęs Seimo nario priesaiką ir šiurkščiai pažeidęs Konstituciją.

Reaguodama į V. Blinkevičiūtės pasisakymą Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė, kad nematytų savo politinės jėgos koalicijoje su „Nemuno aušra“, o konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis paragino centro kairėje ir dešinėje esančias partijas tartis ir taip po rudenį vyksiančių rinkimų užkirsti kelią radikalioms jėgoms pateikti į valdžią.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
Absoliuti kvailystė nerimauti, dar rinkimų tik pirmi debatai o jau kyla aistros dėl kažkokio Žemaitaičio kuriam dar prokurorai turi klausimų .Suprantama iš žemaičių visko galima tikėtis nes jie nenuoseklūs ir nevertina Lietuvos nepriklausomybės tai įrodė ir ankstesni rinkimai su Gražuliu ir kitais prokomunistiniais veikėjais

Horst

Horst portretas
Subruzdo prakeikti žydpalaikiai jausdami savo galą. Pažiutėkite gi jų nekenčia visame pasaulyje , tik atskiri mūsų tautiečiai bando laižyti jiems užpakalius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių