A. Armonaitė su Lietuvos banko vadovu aptars naujų užsienio bankų atėjimą į Lietuvą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė antradienį su Lietuvos banko vadovu Gediminu Šimkumi aptars naujų bankų atėjimo į Lietuvą perspektyvas, taip pat bankų skolinimą verslui.

„Numatoma, kad aptars Lietuvos bankų paskolų politiką ir naujų bankų atėjimo į Lietuvą perspektyvas“, – komentare BNS teigė ministerija.

Praėjusią savaitę pranešta, jog apie planus Lietuvoje dar šiemet praneš vienas didžiausių Vokietijos bankų „Commerzbank“. Su jo delegacija susitikusi A. Armonaitė BNS tuomet sakė, jog „Commerzbank“ ketinimai Lietuvoje yra rimti.

„Commerzbank“ BNS anksčiau Lietuvą įvardijo kaip „dinamišką ir inovatyvią žaidėją tiek Europos, tiek pasauliniu mastu“.

Lietuvos vadovai pastaraisiais metais nuolat kviečia šalyje kurtis užsienio bankus, apie galimą naujų bankų rinkos žaidėjų atėjimą nekart yra užsiminę ir Lietuvos banko atstovai.

Portalas „Verslo žinios“ liepos viduryje pranešė apie didžiausio Taivano banko „Bank of Taiwan“ planus įsteigti padalinį Lietuvoje. Apie tai pranešta salos Finansų priežiūros komisijai patvirtinus banko paraišką steigtis Lietuvoje.

G. Šimkus sausį portalui „15min“ patvirtino BNS anksčiau skelbtą neoficialią informaciją, kad filialą Lietuvoje svarsto įsteigti ir vienas didžiausių Lenkijos bankų „Pekao“.

Anksčiau apie ketinimus pradėti veiklą Lietuvoje, tačiau nesteigiant čia filialo, BNS oficialiai buvo patvirtinęs ir didžiausias Lenkijos bankas PKO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įdomu

įdomu portretas
kada bl...t baigsis tos nesamonės,viskas išplaukia į užsieniečiu kišenes,negi mūsų veikėjai tokie silpnapročiai ,negali atidaryti LIETUVIŠKO komercinio banko,būtų nauda valstybei,o tą ,,protingają'' armoška kuo greičiau po krūmu...

Cha

Cha portretas
kokį atkatą dar spėsi pati gauti už tai????

Romas

Romas portretas
Aptars kaip ir toliau išlaikyti SEB ir SWED bankų dominavimą ir neleisti naujų bankų į rinką.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių