Iš Darbo partijos pasitraukęs V. Fiodorovas: daviau pažadą nesijungti prie kitų politinių jėgų

Iš Darbo partijos ir Seimo frakcijos seniūno pareigų pasitraukęs Viktoras Fiodorovas tikina, jog partijos pirmininkui pažadėjo nesijungti prie kitų politinių jėgų. Visgi, buvęs „darbietis“ užsimena apie galimybę steigti politinio komiteto principu veikiančią organizaciją.

„Apie kitą politinę partiją negalvoju, nepaisant, kad pasiūlymų tikrai yra. Aš esu davęs pažadą partijos pirmininkui, kitiems kolegoms, kad prie kitų politinių jėgų tikrai nesijungsiu“, – žurnalistams Seime antradienį teigė V. Fiodorovas.

Visgi, kalbėdamas apie ateities planus, politikas atskleidžia rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose ketinantis dalyvauti su 2023 m. Kėdainių rajono savivaldybės mero rinkimuose jį palaikiusia komanda.

„Esu pasirengęs dalyvauti ir daugiausiai dėmesio rodyti Kėdainiams, iš kur ir esu kilęs. Vakar buvome susitikę su komanda, su kuria dalyvavome 2023 m. merų rinkimuose, kur parodėme rezultatą, kur niekas nesitikėjo, kad tokį galime pasiekti. Panašu, kad su ta komanda sieksime toliau tinkamai ir gerai atstovauti Kėdainiams“, – akcentavo jis.

„Mes turėsime organizaciją, kur mes vienysimės bendrausime, kalbėsime apie Kėdainių kraštą ir iš ten vienaip ar kitaip dalyvausime rinkimuose“, – į klausimą, ar steigs naują politinę jėgą atsakė V. Fiodorovas.

Politikas žurnalistams leido suprasti, kad minėta organizacija galės veikti politinio komiteto principu.

Apie kitą politinę partiją negalvoju, nepaisant, kad pasiūlymų tikrai yra.

Frakcijos seniūną rinks ketvirtadienį

Nors sprendimas turėjo būti priimtas jau antradienį, kas pakeis iš frakcijos seniūno pareigų pasitraukusį V. Fiodorovą, „darbiečiai“ sutars tik ketvirtadienį.

„Ketvirtadienį, dar nenusprendėm“, – po antradienį vykusio frakcijos posėdžio Eltai teigė partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

Partijos pirmininkas patikino, kad nei V. Fiodorovas, nei kiti nariai neketina palikti frakcijos Seime.

Kaip skelbta anksčiau, sekmadienį „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas V. Fiodorovas pranešė, kad palieka Darbo partiją, tačiau iš politikos nesitraukia. Jis teigė, jog tokį sprendimą paskatino partijai reikalingi, tačiau nevykstantys pokyčiai.

Sprendimą trauktis iš Darbo partijos prieš kelis mėnesius taip pat priėmė Seimo nariai Vigilijus Jukna ir Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

ELTA primena, kad V. Fiodorovas šiuo metu ėjo Darbo partijos frakcijos Seime seniūno pareigas. 2020 m. politikas su Darbo partija buvo išrinktas į parlamentą daugiamandatėje apygardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
Žiurkės bėga iš skęstančios svarščiko geldos.O jau kokie teisuoliai buvo!

Kas toliau?

Kas toliau? portretas
Uspaskio mokinys blogai mokėsi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių