Su konferencijos Vilniuje dalyviais laikinasis Ukrainos vadovas bendraus teletiltu

  • Teksto dydis:

Ukrainos parlamento pirmininkas ir laikinasis šalies lyderis Oleksandras Turčynovas su Vilniuje vykstančios Europos Sąjungos (ES) parlamentų pirmininkų konferencijos dalyviais bendraus teletiltu.

Tai pirmadienio rytą LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sakė Lietuvos Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Be abejo, tenka apgailestauti, kad negalėjo dėl vakarykščių įvykių Ukrainoje atvykti laikinasis Ukrainos prezidentas, Aukščiausiosios Rados pirmininkas gerbiamas O.Turčynovas, bet mes labai tikimės, kad šiandien turėsime galimybę teletilto pagalba išgirsti poną O.Turčynovą ir taip pat bus sudaryta galimybė konferencijos dalyviams užduoti klausimus ir kartu padiskutuoti“, - sakė L.Graužinienė.

Anot jos, konferencijos dalyviai „labai laukia to susitikimo, nori išgirsti viską iš pirmųjų lūpų, būtent iš šalies vadovo lūpų“, nes viena iš konferencijos „išvadų dalių kaip tik yra pagrinde dėl Ukrainos įvykių“.

ES parlamentų pirmininkų konferencijos išvadų projekte, kurį parengė Lietuva, reiškiama tvirta parama Ukrainos suverenumui bei smerkiama Rusijos karinė intervencija į Ukrainą. Taip pat išvadose siūloma ES neatidėliotinai skirtų finansinę paramą Ukrainai.

Dėl neramumų Ukrainoje O. Turčynovas atšaukė vizitą į Lietuvą

Ukrainos parlamento pirmininkas ir laikinasis šalies lyderis Oleksandras Turčynovas dėl pastarųjų prorusiškų separatistų veiksmų Donecko ir Luhansko regionuose atšaukė vizitą į Lietuvą, sekmadienį vakare pranešė Ukrainos Prezidentūros spaudos tarnyba.

Kaip buvo pranešta anksčiau šią savaitę Aukščiausiosios Rados pirmininkas planavo atvykti į balandžio 6–8 dienomis Vilniuje vyksiančią Europos Sąjungos (ES) parlamentų pirmininkų konferenciją.

Buvo numatyta, kad pirmadienį ryte O.Turčynovas susitiks su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite ir Seimo pirmininke Loreta Graužiniene.

Ukrainos laikinojo vadovo spaudos tarnyba nurodė, kad O.Turčynovas įdėmiai seka besiklostančią padėtį Donecko ir Luhansko regionuose.

„Turčynovas skubiai sušaukė teisėsaugos ministerijų ir tarnybų pareigūnų susitikimą ir asmeniškai kontroliuos situaciją Donecko ir Luhansko regionuose dėl separatistų veiksmaų“, - sakoma spaudos tarnybos pranešime.

Kaip buvo pranešta anksčiau sekmadienį, Rytų Ukrainoje esančiame Donecke apie 50 prorusiškų aktyvistų prasiveržė pro milicijos linijas ir įsiveržė į srities administracijos pastatą.

Tie aktyvistai atsiskyrė nuo maždaug 2 tūkst. žmonių minios, kuri susirinko protestuoti pagrindinėje miesto aikštėje.

Išlaužę šoninio įėjimo vartus jie sugebėjo patekti į vidinį administracijos pastato kiemą. Jie skandavo „Krymas, Donbasas, Rusija“.

Dar kelioms dešimtims aktyvistų per išdaužtą langą pavyko patekti į antrąjį 11 aukštų pastato aukštą. Jie pateko ant stogelio virš įėjimo į administraciją ir iškabino Rusijos vėliavas bei transparantą su užrašu „Donecko respublika“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to taigi

to taigi portretas
pradziai reiktu pasitreniruot ant taves su beisbolke ,

Šiandien

Šiandien portretas
Balandžio 7 d., 18,30 val., Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje, Lietuvos menininkai rengia PARAMOS KONCERTĄ UKRAINAI "UŽ jŪSŲ IR MŪSŲ BALSĄ". Bilieto kaina -- 30 litų. Koncertas bus tiesiogiai transliuojamas per Lietuvos TV "Kultūros" programą. Nebūkime abejingi.

baisu

baisu portretas
Tik ne NATO ir ne ES....žmonės nenori fašizmo...baikite psychoti.....laikinasis kam jis čia reikalingas.....pasikonsultuoti su patriotais Lietuvos....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių